Ειδήσεις

4.500.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες

Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των οδών του δημοτικού δικτύου στις δημοτικές ενότητες της δυτικής πλευράς της Ρόδου, που αποτελούν την πρώτη φάση των έργων οδοποιίας που θα εκτελεστούν σε αυτές τις περιοχές.
Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικές ενότητες της δυτικής πλευράς του νησιού που προκλήθηκαν από θεομηνίες», προϋπολογισμού 337.000 ευρώ. Το έργο εκτελεί η ανάδοχος εταιρία Νίκος ΒΛΤ. Α.Ε και προβλέπει τη βελτίωση και αποκατάσταση της βατότητας των δημοτικών οδών στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού, Πεταλουδών, Καμείρου και Αταβύρου.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις τοπικές κοινότητες Έμπωνας- Μαδρικού, Απολλώνων, Θεολόγο και ακολουθούν οι κοινότητες Φανών, Σορωνής, Παραδεισίου, Παστίδας, Μαριτσών, Κρεμαστής και Ιαλυσού.
Στις τουριστικές ενότητες τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Το έργο αυτό είχε συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2016, ωστόσο καθυστέρησε να εκτελεστεί λόγω των αλλαγών της νομοθεσία και εμπλοκής των διαγωνισμών. Ως προς την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του έτους 2018 – μέχρι σήμερα – έχουν προκηρυχθεί και αναδειχθεί οι εργολάβοι για έργα βελτίωσης του δημοτικού οδικού δικτύου, στις Δημοτικές Ενότητες, Αφάντου, Καλλιθέας, Πεταλουδών, Καμείρου – Αταβύρου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για κάθε δημοτική ενότητα ξεχωριστά και εντός Σεπτεμβρίου, προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη εργολάβων στην πόλη της Ρόδου για ασφαλτοστρώσεις, τοποθετήσεις κυβόλιθων και κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων , προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και ακολουθούν και για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του νησιού έως τις αρχές Οκτωβρίου.
Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.
Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος «Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια»
Δηλώσεις αναφορικά με τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται στη Ρόδο, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ αλλά και στη διασφάλιση πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα, παρά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ. ΔΩ έκανε ο δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Αφού ξεπεράσαμε τα εμπόδια της αλλαγής νομοθεσίας , κερδίζουμε το χαμένο έδαφος δύο ετών με την ταυτόχρονη δημοπράτηση όλων των οδικών έργων στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες.
Οι διαγωνισμοί αυτοί χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους και είναι αποτέλεσμα της σωστής οικονομικής διαχείρισης και τον ορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου Ρόδου, που παρά την απώλεια του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. Επιπλέον έχουμε διασφαλίσει πόρους από πολλά διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα, ύψους 40.000.000 ευρώ για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος 2018-2019. Τώρα μιλάμε με έργα και όχι με λόγια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου