Ρεπορτάζ

Πάρκο έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής της πλατείας Βρούχου. Το παρκάκι έχει μετατραπεί σε στέκι χρηστών ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι συγκεντρώνονται κάθε βράδυ εκεί και δρουν ανενόχλητοι. Κάθε πρωί οι κάτοικοι βρίσκουν διάσπαρτες σύριγγες και γενικότερα τα υπολείμματα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες και παραδοσιακές γειτονιές της Ρόδου, όπου υπάρχουν δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο και πολλές εμπορικές επιχειρήσεις τριγύρω και βεβαίως ο μητροπολιτικός ενοριακός ναός.


Όπως δηλώνουν κάτοικοι και επιχειρηματίες το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πλέον όμως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Οι χρήστες δρουν εντελώς απροκάλυπτα και οι… θαμώνες συνεχώς αυξάνονται και πληθύνονται.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες αναγκάζονται πολλές φορές να απομακρύνουν τις σύριγγες και όλα τα άλλα υπολείμματα των ναρκωτικών ουσιών.
Στο παρκάκι παίζουν μικρά παιδιά τα πρωινά και υπάρχει κίνδυνος κάποιο από αυτά να μολυνθεί από κάποια από τις σύριγγες που είναι πεταγμένες διάσπαρτα.
Οι φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φακός της «δ» είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.
Οι περίοικοι αναφέρουν ότι για ένα μικρό διάστημα είχαν εξαφανιστεί από την περιοχή οι τοξικομανείς, επέστρεψαν όμως και τελευταία η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν είχαν σταματήσει να επισκέπτονται το… στέκι τους.
Βέβαια δεν πρόκειται για το μόνο στέκι τοξικομανών στη Ρόδο.
Σε πολλές άλλες περιοχές συγκεντρώνονται περιθωριακοί για να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται διαχρονικά στο νησί, όπως παρατηρείται βέβαια και σε άλλες πόλεις.
Στο παρελθόν υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές για την απομάκρυνση των τοξικομανών από τις γειτονιές.
Συνήθως όμως το αποτέλεσμα έχει σύντομη διάρκεια, καθώς οι τοξικομανείς επιστρέφουν πάντα στα γνωστά τους στέκια.
Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλατείας Βρούχου ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, να επικρατήσει η τάξη και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας, καθώς η τωρινή κατάσταση τους ανησυχεί και τους προβληματίζει ιδιαιτέρως.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου