Ρεπορτάζ

Η Εφη Χαραλαμποπούλου προτείνεται για να αναλάβει τα προνοιακά Ιδρύματα

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας (πρώην ΝΟΔΕ), κα Έφη Χαραλαμποπούλου, προτάθηκε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος να αναλάβει την ευθύνη του Κέντρου Κοινωνικής της Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –στην θέση του κ. Παύλου Μπακίρη.
Οι πληροφορίες της «δ» ανέφεραν χτες ότι από μέρα σε μέρα, θα ανακοινωθεί το όνομά της, ενώ η ίδια, ειδοποιήθηκε από τα κεντρικά της Ν.Δ. και ενημερώθηκε αλλά ακόμη δεν της ανακοινώθηκε κάτι επίσημα.
Η κα Έφη Χαραλαμποπούλου προέρχεται από «πολιτική» και νομική οικογένεια. Είναι κόρη του δικηγόρου και διατελέσαντος περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια νομάρχη Δωδεκανήσου, για την περίοδο 1990-93, κ. Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, ενώ είναι και η ίδια δικηγόρος.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1976.
Είναι έγγαμη και μητέρα δύο τέκνων.
Ομιλεί την αγγλική και ιταλική γλώσσα.
Ήταν από τα πρώτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο και εσωκομματικά, που στήριξε εξ αρχής την υποψηφιότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, το 2016.
Ως έφηβη, υπήρξε μέλος της ΜΑΚΙ, αργότερα της ΟΝΝΕΔ και ως φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Κρήτης και μετέπειτα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος της ΔΑΠ.
Από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και από τον Μάιο του 2018 ήταν εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, Υπεύθυνη για τον Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το ασυμβίβαστο, που είχε ο Παύλος Μπακίρης, σε σχέση με τα καθήκοντα που είχε αναλάβει τον Μάρτιο του 2020, έφεραν την Έφη Χαραλαμποπούλου στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου (αργότερα ΔΕΕΠ) ενώ εκλέχθηκε και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2018 (όπου συμμετείχε και ως εκλεγμένη σύνεδρος στο 12ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου