Αθλητικά

Ροδίων Άθλησις: Εντάσσοντας την κολύμβηση στη Φυσική Αγωγή

Με επιτυχία διδάχθηκε το αντικείμενο της κολύμβησης κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», τυγχάνοντας ευρείας αποδοχής από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Τα μαθήματα κολύμβησης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με τον προπονητή της αγωνιστικής ομάδας του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», κ. Λάππα Απόστολο και αφορούσαν μαθήτριες και μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η διδασκαλία εκμάθησης της κολύμβησης οργανώθηκε σε δύο μέρη:

Στο θεωρητικό μέρος, που περιελάμβανε ηλεκτρονικές παρουσιάσεις (power point) στην τάξη, οι οποίες αναφέρονταν στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στη βασική τεχνική και στις οδηγίες/συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης και χρήσης του κολυμβητηρίου.

Στο πρακτικό μέρος, που πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις»και περιελάμβανε την εξοικείωση των μαθητών με το νερό, ασκήσεις έξω από το νερό, χτύπημα των ποδιών, κινήσεις των χεριών, ασκήσεις με βοηθήματα, βασική τεχνική κολύμβησης για αρχάριους (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα), έναρξη βασικής προπόνησης.

Το αντικείμενο της κολύμβησης διδάχθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους και έτυχε ευρείας αποδοχής από τους μαθητές και τις μαθήτριες, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο της γνωριμίας των μαθητών με το αντικείμενο της κολύμβησης, που είχε τεθεί από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Παχούντη Νικήτα. Το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί δίχως την άψογη συνεργασία–εκτέλεση του προπονητή-καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Λάππα Απόστολου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, καθώς συνέβαλε στην απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου