ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξάρθρωση από την Ασφάλεια εγκληματικής οργάνωσης – Αποτελείται από υπότροπους τσιγγάνους!

Δαμιανός Αθανασίου 4 λεπτά ανάγνωση
κοσμήματα

Στην εξάρ­θρωση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης υπό­τρο­πων τσιγ­γά­νων, που διέ­πρα­ταν κλοπές στη Ρόδο, προ­χώ­ρη­σαν οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, μετά από επι­χεί­ρηση στον καταυ­λι­σμό του Κορα­κό­νε­ρου.

Ανα­ζη­τεί­ται συγκε­κρι­μένα ο Δ. Σ. του Π. 49 ετών και συνε­λή­φθη­σαν οι ΒΒ. Σ. Κ. του Δ. 20 ετών και Γ. Κ. του Δ. 26 ετών, που κατη­γο­ρού­νται για σύσταση και συμ­με­τοχή σε εγκλη­μα­τική οργά­νωση και για διά­πραξη δια­κε­κρι­μέ­νων κλοπών.

Στην Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου καταγ­γέλ­θη­καν από τις αρχές του έτους κλοπές από άγνω­στους δράστες στο Κορα­κό­νερο, στη λεωφόρο  Ρόδου –  Καλ­λι­θέας και στη λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου.

Οι δράστες εκι­νού­ντο στις ως άνω περιο­χές με ένα αυτο­κί­νητο τύπου Peugeot, άσπρου χρώ­μα­τος και ένα δίκυκλο τύπου  Αddress.

Από την αξιο­ποί­ηση των στοι­χείων, που συλ­λέ­χθη­καν, σε συν­δυα­σμό με τα στοι­χεία που προ­έ­κυ­ψαν από μαγνη­το­σκο­πη­μένα πλάνα από κάμερα κλει­στού κυκλώ­μα­τος τηλε­ό­ρα­σης, δια­πι­στώ­θηκε ότι οι δράστες των κλοπών ήταν οι ανωτέρω κατη­γο­ρού­με­νοι. Ο πρώτος είναι εξάλλου ο ιδιο­κτή­της του αυτο­κι­νή­του.

Διε­νερ­γή­θηκε έρευνα σε παρα­πήγ­ματα των κατη­γο­ρού­με­νων παρου­σία δικα­στι­κού λει­τουρ­γού και βρέθηκε πλήθος κλο­πι­μαίων.

Πιο συγκε­κρι­μένα στο παρά­πηγμα του δεύ­τε­ρου βρέ­θη­καν μια φωτο­γρα­φική μηχανή, ρολόγια και κοσμή­ματα, παλαιά νομί­σματα και αθλη­τικά παπού­τσια.

Στο παρά­πηγμα του πρώτου βρέ­θη­καν τρεις ζάντες αυτο­κι­νή­του, πινα­κί­δες κυκλο­φο­ρίας αυτο­κι­νή­του και μια γεν­νή­τρια.

Από την προ­α­νά­κριση που ακο­λού­θησε προ­έ­κυ­ψαν τα εξής:

-Την 28η Ιανουα­ρίου 2016 το από­γευμα οι δύο πρώτοι μετέ­βη­σαν στα Κοσκι­νού και διέρ­ρη­ξαν μονο­κα­τοι­κία ιδιο­κτη­σίας μιας 52χρονης ημε­δα­πής από την οποία αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα.

Ο πρώτος, που εκτε­λούσε χρέη τσι­λια­δό­ρου, ειδο­ποί­ησε τον δεύτερο όταν αφίχθη στην οικία το θύμα και τρά­πη­καν σε φυγή. Το θύμα συγκρά­τησε τον αριθμό κυκλο­φο­ρίας του αυτο­κι­νή­του, ενώ ανα­γνώ­ρισε τους δράστες.

-Την 20η Ιανουα­ρίου 2015 το πρωί ο δεύ­τε­ρος δράστης επί της οδού Ευαγόρα εισήλθε στην οικία ηλι­κιω­μέ­νης ημε­δα­πής με προ­βλή­ματα όρασης και απο­πει­ρά­θηκε να την κλέψει. Η ηλι­κιω­μένη τον αντι­λή­φθηκε και απο­χώ­ρησε από την οικία της άπραγος.

Οι κινή­σεις του κατα­γρά­φη­σαν από κύκλωμα παρα­κο­λού­θη­σης παρα­κεί­με­νης επι­χεί­ρη­σης.

-Το πρωί της 25ης Ιανουα­ρίου 2016 ο δεύ­τε­ρος δράστης εισήλθε στην αυλή κατοι­κίας επί της οδού Λισα­βό­νος, ιδιο­κτη­σίας ενός συντα­ξιού­χου και επι­χεί­ρησε να διαρ­ρή­ξει το ψυγείο.

-Το πρωί της 13ης Ιανουα­ρίου 2016 και οι τρείς δράστες ενερ­γώ­ντας από κοινού με το αυτο­κί­νητο του πρώτου, μετέ­βη­σαν στα Κοσκι­νού, σε οικία 66χρονης ημε­δα­πής κι αφού παρα­βί­α­σαν παρά­θυρο στην κουζίνα εισήλ­θαν εντός κι αφαί­ρε­σαν χρυσά κοσμή­ματα.

Εγιναν αντι­λη­πτοί από δύο περί­οι­κους, που κατέ­γρα­ψαν τον αριθμό κυκλο­φο­ρίας του αυτο­κι­νή­του.

-Το μεση­μέρι της 16ης Ιανουα­ρίου 2016 ο δεύ­τε­ρος δράστης κινού­με­νος με δίκυκλο μετέβη σε κατοι­κία 67χρονης ημε­δα­πής στα Κοσκι­νού κι αφού εισήλθε εντός, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας κλειδί που υπήρχε στην κεντρική πόρτα ερεύ­νησε τον χώρο του υπνο­δω­μα­τίου, χωρίς να αφαι­ρέ­σει κάτι διότι έγινε αντι­λη­πτός απο το θύμα.

Ο σύζυγος της εγγονής του θύματος είδε τον δράστη να απο­μα­κρύ­νε­ται με το δίκυκλο, τον ακο­λού­θησε και επι­χεί­ρησε να τον ακι­νη­το­ποι­ή­σει.

-Την 16η Ιανουα­ρίου 2016 το μεση­μέρι ο δεύ­τε­ρος, κινού­με­νος με το δίκυκλο μετέβη σε οικία 46χρονης ημε­δα­πής στα Κοσκι­νού κι αφού παρα­βί­ασε το παρά­θυρο εισήλθε εντός, ανα­στά­τωσε τους χώρους πλην όμως δεν αφαί­ρεσε τίποτα, καθώς έγινε αντι­λη­πτός από το θύμα και τράπηκε σε φυγή.

-Την 30η Ιανουα­ρίου 2016 το μεση­μέρι ο ίδιος δράστης μετέβη σε οικία στα Κοσκι­νού, ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πού, κι αφού διέρ­ρηξε παρά­θυρο, εισήλθε εντός κι αφαί­ρεσε κοσμή­ματα αξίας 4.000 ευρώ.

-Μια εβδο­μάδα ενω­ρί­τερα ο ίδιος είχε εισέλ­θει στην αυλή της ίδιας οικίας αλλά έγινε αντι­λη­πτός από το θύμα και τη σύζυγό του με απο­τέ­λε­σμα να τραπεί σε φυγή.

-Την 6η Ιανουα­ρίου 2016 το πρωί ο δεύ­τε­ρος με τον τρίτο μετέ­βη­σαν στην κατοι­κία 63χρονης στα Κοσκι­νού, εισήλ­θαν εντός από ανα­σφά­λι­στη πόρτα και αφαί­ρε­σαν μία χρυσή αλυσίδα αξίας 1500 ευρώ κι ένα χρυσό δακτυ­λίδι.

-Οι ίδιοι δράστες 6 μήνες ενω­ρί­τερα επι­χεί­ρη­σαν να διαρ­ρή­ξουν την οικία ενός 53χρονου ημε­δα­πού στην οδό Οδυσσέα Ελύτη.

Οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, ανα­φέ­ρουν ότι στην ίδια περιοχή έχουν δια­πρα­χθεί δεκάδες διαρ­ρή­ξεις με την ίδια μεθο­δο­λο­γία των δραστών για τους οποίους επι­ση­μαί­νουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εργα­σθεί σχεδόν καθόλου και ζουν απο­κλει­στικά με τα κλο­πι­μαία από διαρ­ρή­ξεις και κλοπές από οικίες.

Τους απο­δί­δουν εξάλλου και τις ακό­λου­θες κλοπές:

– Την 27η Ιανουα­ρίου 2016 το πρωί σε οικία ιδιο­κτη­σίας ενός 67χρονου Ροδίτη στο 3ο χιλιό­με­τρο της λεω­φό­ρου Ρόδου – Λίνδου. Φέρο­νται να αφαί­ρε­σαν ηλε­κτρι­κές συσκευές και κοσμή­ματα συνο­λι­κής αξίας 2.000 ευρώ περίπου.

-Το ίδιο διά­στημα φέρο­νται να διέρ­ρη­ξαν την οικία ενός 38χρονου Ροδίτη και να αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα τα οποία τοπο­θέ­τη­σαν σε μαξι­λα­ρο­θήκη του σπιτιού.

-Την 19η Ιανουα­ρίου 2016 το από­γευμα φέρο­νται να απο­πει­ρά­θη­καν να διαρ­ρή­ξουν την οικία ενός 68χρονου ημε­δα­πού στη Ρόδο.

-Την 8η Ιανουα­ρίου 2016 το βράδυ φέρο­νται να αφαί­ρε­σαν από σταθ­μευ­μένο αυτο­κί­νητο στην οδό Ηλια Βενέζη ιδιο­κτη­σίας ενός 26χρονου, εξο­πλι­σμό αξίας 10.000   ευρώ   περίπου.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες αρνού­νται τα όσα τους απο­δί­δο­νται ενώ ο πρώτος, όπως προ­έ­κυψε, έχει ανα­χω­ρή­σει από το νησί με πτήση στην Αθήνα την 30η Ιανουα­ρίου 2016.

Οι αστυ­νο­μι­κοί μάλιστα θεωρούν ότι μετέβη στην Αθήνα προ­κει­μέ­νου να πωλήσει κλο­πι­μαία διότι είναι γνωστοί στα ενε­χυ­ρο­δα­νει­στή­ρια της της Ρόδου.

Η έρευνα σε βάρος τους συνε­χί­ζε­ται για  την  εξα­κρί­βωση συμ­με­το­χής  των  τους και σε άλλες αξιό­ποι­νες πράξεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.