Ειδήσεις

Ποινή κάθειρξης 6 ετών σε συμβολαιογράφο

Ποινή κάθειρξης 6 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε συμβολαιογράφο, που δραστηριοποιείται στα Δωδεκάνησα, η οποία κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά από αναφορά του «Ενιαίου Ταµείου Ανεξάρτητα Απασχολούµενων – Τοµέας Ασφάλισης Νοµικών».
Με απόφαση που έλαβε την 19η Ιανουαρίου 2011 η διοικούσα επιτροπή και ανάλογη απόφαση της 14ης Ιουλίου 2011 του διοικητικού συµβουλίου του Ταµείου αποφασίστηκε συγκεκριµένα η υποβολή µηνυτήριας αναφοράς εις βάρος της συµβολαιογράφου για το αδίκηµα της υπεξαίρεσης των δικαιωµάτων του.

Μετά από έλεγχο που πραγµατοποίησαν συγκεκριμένα επιθεωρητές στο αρχείο της, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις ως προς την απόδοση των δικαιωµάτων του Ταµείου και σύµφωνα µε την αναφορά, τα δικαιώµατα τα οποία εισέπραξε κατά τη σύνταξη συµβολαιογραφικών πράξεων και παρέλειψε να αποδώσει στο Ταµείο ανέρχονται στο ποσό των 693.441,36 ευρώ.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου