Σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ροδινιού την Κυριακή η πρώτη επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ στη Ρόδο.
Το «παρών» έδωσαν από νωρίς μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν και να δουν από κοντά Ολυμπιονίκες και αγωνιστές της ζωής, που ανέβηκαν στην πασαρέλα μαζί με αρτιμελή μοντέλα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνον άνθρωποι» όπως άλλωστε έχει επισημάνει κατ΄επανάληψη η πρωτεργάτρια αυτής της πρωτοβουλίας, η κ. Σύλβια Αντώναρου Miss ΕΛΛΑΣ 1988 αλλά και ΑΜΕΑ η ίδια, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της.
Η «δημοκρατική», που στήριξε την μεγάλη αυτή προσπάθεια των αγωνιστών της ζωής ήταν εκεί απαθανατίζοντας καρέ καρέ την διαφορετική αυτή επίδειξη μόδας. Τα μηνύματα από την εκδήλωση, στην οποία τα χαμόγελα αλλά και τα δάκρυα εναλλάσσονταν, ήταν πολλαπλά και σίγουρα είχαν απήχηση στη ροδιακή κοινωνία που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία της κ. Σύλβιας Αντώναρου.
Στην επίδειξη μόδας έλαβαν μέρος ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο στην άρση βαρών Παύλος Μάμαλος, ο διεθνής ποδοσφαιριστής και πλέον ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας ακρωτηριασμένων Θανάσης Σύρμας, οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος Χρήστος Μαρτσάκης, Γιώργος Μιχάλης Παπαναστασίου και Σάββας Χαρτερός, ο χρυσός και χάλκινος παραολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ και στο Πεκίνο στο άλμα εις μήκος Θανάσης Μπαράκας, ο χάλκινος παραολυμπιονίκης στίβου στο Πεκίνο Γιάννης Πρώτος, παιδιά από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ρόδου αλλά και αρτιμελή μοντέλα με καριέρα στο χώρο της μόδας.
Όπως ανακοίνωσε η κ. Σύλβια Αντώναρου, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση, η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν τόσο μεγάλη στη Ρόδο που ήδη προγραμματίζεται ανάλογη και για το καλοκαίρι του 2018.

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ