Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου

Την αισιοδοξία της ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές είτε αυτές γίνουν αύριο είτε σε ένα χρόνο είτε στην λήξη της θητείας της κυβέρνησης» εκφράζει σε συνέντευξή της στην «δ» η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του κόμματος, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Αναφερόμενη στην ανανέωση των προσώπων με γνώμονα και το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ., η κα Ασημακοπούλου τονίζει πως «ευκαιρίες και αξιολόγηση είναι οι δύο λέξεις πίσω από την φιλοσοφία του Μητρώου και την επιθυμία του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να συστρατεύσει τους καλύτερους τόσο στον κομματικό μηχανισμό όσο και στο πολιτικό προσωπικό του», ενώ σχετικά με την 3η αξιολόγηση, εκφράζει την ανησυχία ότι «θα είμαστε ξανά…. ‘στο ίδιο έργο θεατές’ με τίτλο: “3η αξιολόγηση” – κόκκινες γραμμές και σκληρή διαπραγμάτευση και θα έχει το γνωστό τέλος: ΝΑΙ σε ΟΛΑ!»
Όσον αφορά τον χάρτη ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και των τηλεοπτικών αδειών, κατηγορεί τον κ. Παππά για προχειρότητα στην προσπάθεια επίλυσης του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο και για υστεροβουλία που επέδειξε η κυβέρνηση στην ρύθμιση του τοπίου των τηλεοπτικών αδειών.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κυρία Ασημακοπούλου, πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα; Ο πρωθυπουργός και οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε βγει από τα μνημόνια…
Η ελληνική οικονομία πλήρωσε δυστυχώς το τίμημα των καταστροφικών χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλη η πρόοδος που είχε επιτευχθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά εξανεμίστηκε μέσα σε λίγους μήνες εξαιτίας της ιδεοληψίας, της ανικανότητας και των λεονταρισμών των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου. Σήμερα, τρία σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αφού οδήγησε την χώρα σε ύφεση και φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, πανηγυρίζει για μια αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας, αποκλείοντας εσκεμμένα από την συνολική εικόνα την καμένη γη που έχει αφήσει πίσω:
Κατασχέσεις, εξοντωτική φορολόγηση για μισθωτούς και επιχειρήσεις, εσωτερική στάση πληρωμών, μείωση συντάξεων και μισθών, αύξηση της μαύρης εργασίας και της ημιαπασχόλησης, καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές… Ο κατάλογος είναι μακρύς.
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του όταν ισχυρίζεται ότι το 2018 η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια την στιγμή που ο ίδιος και οι βουλευτές του έχουν δεσμεύσει την χώρα με ένα 4ο μνημόνιο και σκληρά μέτρα μέχρι το 2022 εξαναγκάζοντας τους Έλληνες σε χρόνια λιτότητα μέχρι το 2060. Κατά την συνήθη τακτική της αυτή η κυβέρνηση απλά αντικατέστησε το παλαιό μεγάλο ψέμα για σκίσιμο των Μνημονίων με ένα νέο για δήθεν έξοδο από αυτά.
• Βλέπετε δυσκολίες στην τρίτη αξιολόγηση; Όπως προκύπτει η κυβέρνηση δεν κατάφερε να την κλείσει εντός του αρχικώς προβλεπομένου χρόνου.
Κάθε αξιολόγηση είναι δύσκολη και εμείς αυτό και το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε. Εμείς ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα. Δυστυχώς όμως όσο περνάει ο καιρός και η δόση που συνοδεύεται από την τρίτη αξιολόγηση δεν καταβάλλεται, η ήδη στραγγισμένη από ρευστότητα ελληνική οικονομία ασφυκτιά ολοένα και περισσότερο. Πολύ φοβάμαι ότι και στην τρίτη αξιολόγηση θα είμαστε ξανά «στο ίδιο έργο θεατές». Το έργο με τίτλο «3η αξιολόγηση» θα περιλαμβάνει κόκκινες γραμμές και σκληρή διαπραγμάτευση και θα έχει το γνωστό τέλος: ΝΑΙ σε ΟΛΑ!
• Στις δημοσκοπήσεις που γίνονται, η Ν.Δ. προηγείται σταθερά, παγιώνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ με διψήφιο νούμερο. Εκτιμάτε ότι η Ν.Δ. θα καταφέρει την αυτοδυναμία και θα ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά της στην κάλπη;
Είμαι αισιόδοξη ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές είτε αυτές γίνουν αύριο είτε σε ένα χρόνο είτε στην λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο ο κόσμος πλέον τους έχει καταλάβει και θα τους καταδικάσει με την ψήφο του το συντομότερο. Η πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και στραγγαλίζει όσες υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις εξακολουθεί να έχει αυτός ο τόπος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε πρόσφατα στην ΔΕΘ το δικό του όραμα και το δικό του συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο. Ένα σχέδιο που συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, την δημιουργία λιτού και αποτελεσματικού Κράτους και την στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω. Αυτό το όραμα και αυτό το σχέδιο είναι που θα αγκαλιάσουν οι Έλληνες και θα επικροτήσουν με την ψήφο τους δίνοντας δύναμη στην Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει. Γιατί, αξίζουμε καλύτερα.
• Η ανανέωση των προσώπων με γνώμονα και το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. θα δώσει νέο αέρα στα κομματικά όργανα και στα ψηφοδέλτια;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2016 με κεντρικό του μήνυμα την ανανέωση της παράταξης η οποία θα προέλθει από την ανανέωση των προσώπων που την εκπροσωπούν. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμενος δημιούργησε από τις πρώτες ημέρες της Προεδρίας του το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών απευθυνόμενος προς όλους τους κομματικούς χώρους και προς όλες τις κοινωνικές ομάδες δίνοντας το βασικό στίγμα: από την προσπάθεια για την δημιουργία της Ελλάδας που μας αξίζει δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς. Ευκαιρίες και αξιολόγηση είναι οι δύο λέξεις πίσω από την φιλοσοφία του Μητρώου και την επιθυμία του Προέδρου να συστρατεύσει τους καλύτερους τόσο στον κομματικό μηχανισμό όσο και στο πολιτικό προσωπικό του.
• Πρόσφατα καταθέσατε ερώτηση σχετικά με τον χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Πώς πιστεύετε ότι με βάση τα δεδομένα θα εξελιχθεί η κατάσταση; Πώς κρίνετε την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το θέμα των αδειών των μέσων ενημέρωσης;
Ο υπουργός Προπαγάνδας κ. Παππάς συνεχίζει την γνωστή του τακτική που δεν είναι άλλη από την προπαγάνδα. Αντί να προβεί στην διευθέτηση του θέματος των αδειών των παραδοσιακών ραδιοφωνικών σταθμών FM και την σύνταξη χάρτη συχνοτήτων FM, φοβούμενος ότι θα θίξει συμφέροντα ημετέρων καταφεύγει στην προπαγανδιστική και με προχειρότητα προσπάθεια επίλυσης του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση του μέσου του ραδιοφώνου μόνο σκοπιμότητα και εξυπηρετήσεις προδίδει.
Στο θέμα της τηλεόρασης από την άλλη μεριά, ο κ. Παππάς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι εξαναγκάζεται στην παραδοχή της αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και στην σταδιακή αποδόμησή του. Από το 2015 έχει προβεί σε 8 συνολικά τροπολογίες του ενώ την εβδομάδα αυτή με νέα τροπολογία που έφερε στην Βουλή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επιχείρησε την ψήφιση όχι μία ούτε δύο αλλά τριάντα (!) διορθωτικών διατάξεων. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει την υστεροβουλία που επέδειξε η κυβέρνηση στην ρύθμιση του τοπίου των τηλεοπτικών αδειών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ