ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για τις αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκυλακάκης

Σε έκτα­κτη σύ­σκε­ψη το πρωί της Πέμ­πτης θα τεθεί η δια­μόρ­φω­ση ενός συ­νε­κτι­κού σχε­δί­ου για την επού­λω­ση των πλη­γών από τις πυρ­κα­γιές, όπως ανέ­φε­ρε ο ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Θε­ό­δω­ρος Σκυ­λα­κά­κης στην εκ­πο­μπή του Αντ1 «Κα­λο­καί­ρι Μαζί».

Όπως τό­νι­σε άμεσα θα ενερ­γο­ποι­η­θεί ό,τι προ­βλέ­πε­ται σε τέ­τοιες πε­ρι­πτώ­σεις ενώ επα­νέ­λα­βε ότι το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης προ­βλέ­πει μια σειρά από δρά­σεις τόσο για την προ­στα­σία του πε­ρι­βάλ­λο­ντος, την αντι­με­τώ­πι­ση της κλι­μα­τι­κής αλ­λα­γής αλλά και την ενί­σχυ­ση των υπο­δο­μών πυ­ρο­προ­στα­σί­ας. Βέ­βαια οι δρά­σεις αυτές θα απο­δώ­σουν όπως τό­νι­σε σε βάθος χρό­νων, ει­δι­κά σε ό,τι αφορά την ανά­τα­ξη το πε­ρι­βάλ­λο­ντος και την αντι­με­τώ­πι­ση της κλι­μα­τι­κής αλ­λα­γής.

Όπως τό­νι­σε, πά­ντως, μέχρι στιγ­μής, με βάση εκτι­μή­σεις,  πε­ρί­που 500 εκα­τομ­μύ­ρια είναι το πρό­σθε­το βάρος στον εθνι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ για τους πυ­ρό­πλη­κτους επα­νέ­λα­βε ότι θα πα­γώ­σει όπως έχει ήδη θε­σμο­θε­τη­θεί, ενώ τό­νι­σε ότι το μεί­ζον είναι η τα­χύ­τη­τα υλο­ποί­η­σης των μέ­τρων στή­ρι­ξης. Σε σχέση με το πρό­γραμ­μα των  φο­ρο­ε­λα­φρύν­σε­ων και τις ανα­κοι­νώ­σεις  του Πρω­θυ­πουρ­γού στη ΔΕΘ ανέ­φε­ρε ότι όλα θα εξαρ­τη­θούν από την πο­ρεία της οι­κο­νο­μί­ας, ενώ εξέ­φρα­σε την αι­σιο­δο­ξία για ανα­θε­ώ­ρη­ση προς τα πάνω του ρυθ­μούς ανά­πτυ­ξης για φέτος λόγω κυ­ρί­ως της κα­λύ­τε­ρης του ανα­με­νο­μέ­νου πο­ρεί­ας του του­ρι­σμού.

Γιώρ­γος Αλε­ξά­κης

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.