Σταθερά προσηλωμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας νομοθέτησε τη δυνατότητα επανασύνδεσης όσων έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με απόφαση των Υπουργών Ενέργειας και Οικονομικών έχουν συσταθεί στους δήμους όλης της χώρας επιτροπές, που θα εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα, θα αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και θα χορηγούν το ειδικό βοήθημα.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση ειδικός λογαριασμός επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον ΔΕΔΔΗΕ, στον οποίο έχει μεταφερθεί ποσό ύψους 10.000.000 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα καταβάλλει το ειδικό βοήθημα απευθείας στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας όπου εκκρεμούν οι οφειλές. Στη συνέχεια θα υλοποιεί την επανασύνδεση, χωρίς να χρεώνει τα σχετικά τέλη, ενώ το μέρος της οφειλής που δε θα καλυφθεί, θα εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνεται ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της χώρας μας, καθώς με τη διανομή του προβλεπόμενου ειδικού βοηθήματος θα γίνεται άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να διασφαλίζεται το βασικό αγαθό της ενέργειας.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ