Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης από τη Λέρο: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι μόνο η αρχή»

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη από την εκδήλωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που πραγματοποιήθηκε στη Λέρο (02.03.19):

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (ΜΙ) που υλοποιείται με επιτυχία, αποτελεί απόδειξη της συνέπειας με την οποία η Κυβέρνηση της Αριστεράς αντιμετωπίζει τις πολλαπλές προκλήσεις της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». Ικανοποιεί τους αγώνες όλων όσοι πιστέψαμε στην ανάγκη ενός σύγχρονου συστήματος συνδυασμένων μεταφορών στη νησιωτική χώρα.  Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νησιωτών. Ταυτόχρονα, τόσο οι σημερινές εξαγγελίες για την πορεία του ΜΙ, όσο και η πραγματικότητα των έργων που υλοποιεί η κυβέρνηση στη νησιωτική χώρα συνολικότερα, αποδεικνύουν την ορθότητα της πρότασής μου για επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ) στις αεροπορικές συγκοινωνίες, μέσα σε ένα ευρύτερο σχέδιο «νησιωτικού χάρτη ανάπτυξης».

Τέλος, θέλω να τονίσω από τη Λέρο, στην οποία συμπυκνώνονται όλα τα χωρικά, δημογραφικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα αλλά και προβλήματα της «νησιωτικότητας», ότι έχουμε μια επιπλέον υποχρέωση προσφοράς στα νησιά που βιώνουν πιο έντονα το προσφυγικό, ανάμεσά τους και η Λέρος και η Κως στα Δωδεκάνησα. Να στηρίξουμε τους νησιώτες που εκλήθησαν να αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης – και το ανέλαβαν, με αξιοπρέπεια, περίσσευμα ψυχής και με σημαντική εθελοντική προσφορά. Για όλους αυτούς, η διεκδίκηση και η υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος στήριξης μέσα στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα της συνέπειας της νησιωτικής πολιτικής μας. Με διαφάνεια και με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου