Διαστάσεις αναμένεται να προσλάβει η ένδικη πλέον διαφορά μεταξύ μιας ετερόρρυθμης εταιρείας, που εκμεταλλεύεται την παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, με ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρεία, ιδιοκτήτρια όμορου ακινήτου.
Η τελευταία, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», άσκησε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας τη διενέργεια διοικητικής και ποινικής έρευνας από το Υπουργείο Οικονομικών, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. κατέλαβε   κοινόχρηστο χώρο-αιγιαλό του Δημοσίου, ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αρχές χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ότι έχει αδρανήσει η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, κι ότι προέβη μόλις πρόσφατα σε νέες εργασίες κατασκευών ως και τοποθέτηση προκάτ εκκλησίας.
Με τη μηνυτήρια αναφορά, της ζήτησε παραπέρα να δοθούν εντολές  για  άμεση  αποκατάσταση  και χωρίς όρους,  της πλήρους  νομιμότητας   στην παραλία και να ελεγχθούν  για τις πράξεις  και τις παραλείψεις  του κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο ιδιώτης ή δημόσια αρχή.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία δήλωσε με την ίδια αναφορά ότι διαθέτει με έξοδά της στη διάθεση του δημοσίου όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για την αποκατάσταση της παραλίας στην προηγούμενη  μορφή της.
Η Ε.Ε. χθες δια του νομίμου εκπροσώπου της, προσέφυγε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, με μηνυτήρια αναφορά, που κοινοποίησε σε 11 υπηρεσίες, με την οποία καταγγέλλει την ξενοδοχειακή εταιρεία, για σωρεία παραβάσεων της πολεοδομικής νομοθεσίας αλλά και διατάξεων του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, σε δύο ξενοδοχεία της.
Διατείνεται συγκεκριμένα ότι η ξενοδοχειακή εταιρεία έχει ανεγείρει παρανόμως και αυθαιρέτως τρείς ολόκληρους ορόφους στο ξενοδοχείο, παράνομη γεώτρηση αλλά και ότι έχει αφήσει ανοικτό εκτεθειμένο βόθρο μεγάλης έκτασης. Υποστηρίζει ακόμη ότι έχει κατασκευάσει παράνομη πτέρυγα σε άλλο ξενοδοχείο συνιδιοκτησίας του κι ότι υφίστανται παράνομες κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο των δύο ξενοδοχείων για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.
Διατείνεται τέλος ότι έχει αποκλείσει στην εταιρεία του στην πρόσβαση στην παραλία και στον χώρο που έχει εκμισθώσει προς χρήση στην Αγία Μαρίνα, παρανόμως.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ