Μια διαφορετική γιορτή επιφύλαξαν οι γιαγιάδες του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου  ανήμερα του Αγίου Ανδρέα στους μαθητές του Πρότυπου Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου. Μαζί με την κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, οι γιαγιάδες του ΚΑΠΗ σε μια ζεστή εκδήλωση, ετοίμασαν λουκουμάδες.

Οι γιαγιάδες του ΚΑΠΗ από το πρωί μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ετοίμασαν χυλό και έψησαν λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι, τους οποίους πρόσφεραν στους λιλιπούτειους μαθητές, τηρώντας το έθιμο του Αγίου Ανδρέα. Η κα. Άννα Ζωάννου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα παιδιά και να τους διηγηθεί πως προέκυψε το έθιμο. Η ιστορία λέει πως κάποτε ο Άγιος Ανδρέας προσκάλεσε τον Ιησού με τους μαθητές Του στο σπίτι του. Όμως, όπως τον ενημέρωσε η γυναίκα του στο σπίτι τους δεν είχαν παρά νερό, αλεύρι, λάδι και μέλι. Ο Άγιος Ανδρέας πρότεινε στη γυναίκα του να φτιάξει με αυτά τα υλικά τηγανίτες, τις οποίες και έφαγαν.

«Δράσεις απλές αλλά γεμάτες αγάπη και νοιάξιμο είναι αυτό που επιζητούμε όλοι. Στόχος της κοινωνικής πολιτικής μας είναι να χτίζουμε γέφυρες, γιατί μόνο όλοι μαζί, σαν μια αγκαλιά, μπορούμε να καταφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής» δήλωσε η κα. Άννα Ζωάννου με το πέρας της εκδήλωσης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ