- Ο κλάδος των εργαζομένων στις ΔΟΥ απεργεί από 17 έως 26 Αυγούστου 2026, λόγω σοβαρών προβλημάτων στη διαδικασία των προληπτικών ελέγχων.
- Η ΠΟΕ-ΔΟΥ αναφέρει ότι η έλλειψη υποδομών, η υποστελέχωση και οι απλήρωτες υπερωρίες δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
- Η Ομοσπονδία ζητά από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ να συμμετάσχει σε διάλογο για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.
- Η κατάσταση αυτή παραβιάζει βασικές προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας και θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους.
Μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ, ο κλάδος απεργεί – απέχει από τη διαδικασία του προληπτικού ελέγχου για το διάστημα από 17/8/26 έως και 26/8/26.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Η όξυνση των χρόνιων προβλημάτων κατά τη διενέργεια των προληπτικών ελέγχων, η έλλειψη στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής, η ακραία υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι διαρκείς υπερβάσεις του ωραρίου, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ακατάλληλα ή και επικίνδυνα υπηρεσιακά οχήματα κ.λπ., δεν παραβιάζουν μόνο βασικές προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας (την εφαρμογή της οποίας ελέγχει η ΑΑΔΕ για τις επιχειρήσεις !!!) αλλά δημιουργούν συνθήκες άμεσων και διαρκών κινδύνων για τους εργαζόμενους».
Η Ομοσπονδία καλεί τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ «να προσέλθει στον απαιτούμενο (και θεσμικά προβλεπόμενο) διάλογο για την
επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων».
Πηγή: ertnews.gr








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.