Ρεπορτάζ

Κλείνει το ειδικό σχολείο για επισκευές

Κλείνει την προσεχή εβδομάδα το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτήριο. Θυμίζουμε ότι στις 20 Οκτωβρίου, οι καθηγητές και οι γονείς του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, είχαν εκφράσει την οργή και αγανάκτησή τους για την κατάσταση στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου (σχετικά έγραψε η «δ»).
Μάλιστα, τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και οι καθηγητές με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Χριστινάκη, είχαν διαμαρτυρηθεί εντόνως για την πολύχρονη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του κτηρίου το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στατικότητας εδώ και χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που φοιτούν σε αυτό (τα οποία είναι κυρίως ΑΜΕΑ).
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, πραγματοποίησε δύο γενικές συνελεύσεις προσφάτως, προκειμένου να αναζητήσουν λύση, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα.
Χτες πάντως, και σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Χριστινάκη,μετά την διαμαρτυρία έγιναν όλες οι απαραίτητες επαφές και συνεννοήσεις τόσο με την δημοτική αρχή Ρόδου, όσο και με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου και δόθηκε το ‘πράσινο φως’ για να ξεκινήσουν οι κτηριακές παρεμβάσεις.
«Το σχολείο θα κλείσει για λίγες ημέρες, για να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες και μικρά έργα εντός του σχολείου ώστε να γίνει πιο ασφαλής η διαμονή των μαθητών. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της μεταστέγασης του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου σε άλλον χώρο –πιθανόν στους Αγίους Αποστόλους. Παράλληλα, αναμένουμε από την δημοτική αρχή να μας δώσει απαντήσεις –όπως μας έχει υποσχεθεί ο κ. δήμαρχος- για το τι θα γίνει στο μέλλον ώστε να υπάρξει ένα σχολείο που θα τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την στέγαση των μαθητών του σχολείου μας» όπως ανέφερε.
Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και για λίγες ημέρες το σχολείο θα μείνει κλειστό.
Οι γονείς ωστόσο, εξέφρασαν πρόσφατα την έντονη ανησυχία τους, λέγοντας πως με αυτή την κατάσταση τα παιδιά που φοιτούν εκεί, κινδυνεύουν, αφού το κτήριο έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στατικότητας.
«Τα παιδιά αυτά έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν γνωρίζουν πως αν πέσει κάποιο κομμάτι θα πρέπει να τρέξουν για να μην χτυπήσουν.
Στο σχολείο φοιτούν 57 παιδιά κυρίως ΑΜΕΑ ενώ υπάρχουν 21 εκπαιδευτικοί. Εμείς ως γονείς, δεν μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο. Φοβόμαστε για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Πώς θα σταματήσει η εκπαίδευσή τους; Πέρσι έπεσε στο προαύλειο ένα τεράστιο κομμάτι κι ευτυχώς που δεν υπήρχαν εκεί παιδιά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου