Ειδήσεις

Αλ. Μανωλάκης: Τα πρoβλήματα με το νερό οφείλονται στην υφαλμύρωση

Στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Σωτρίλλη σχετικά με την ποιότητα του νερού και ιδιαίτερα σε περιοχές στη Νότια Ρόδο απάντησε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σωτρίλλης είχε κάνει λόγο για αδιαφορία της ΔΕΥΑΡ στις διαρκείς εκκλήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας να προβούν σε βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Ανέφερε ότι έχουν σταλεί από τον Αύγουστο συνολικά έξι επιστολές με τις οποίες ζητείται ενημέρωση για την ποιότητα του νερού αλλά και τη λήψη μέτρων για την βελτίωσή της. Η ΔΕΥΑΡ ωστόσο δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις επιστολές, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος είπε ότι αναγκαστικά ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας για το θέμα.
Ο κ. Μανωλάκης με δηλώσεις του στο περιθώριο της υπογραφής της Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. για την υδροδότηση της πόλης της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά, απάντησε ότι τα προβλήματα οφείλονται σε υφαλμύρωση των γεωτρήσεων οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν κλείσει. Ήδη όμως έχουν παρθεί μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού. «Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό στη ΔΕΥΑΡ που φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες. Μιλάμε για περιοχές όπου το νερό είναι υφάλμυρο και όπου η τιμή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας του νερού έχει φθάσει στις 10.000. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να εγκαταλείψουμε εντελώς τις γεωτρήσεις και να μη δώσουμε καθόλου νερό. Μία από τις λύσεις θα ήταν η ολοκλήρωση της Β φάσης του Φράγματος Γαδουρά και της διοχέτευσης του νερού στη Νότια Ρόδο. Παράλληλα όμως η ΔΕΥΑΡ ξεκινά ένα μάστερπλαν υδροδότησης όλου του νησιού. Πρέπει να έχουμε εναλλακτικές πέρα από το φράγμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και ήδη όλη η περιοχή του Κιοταριού παίρνει γλυκό νερό. Σε μία εβδομάδα περίπου θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τι θα γίνει και με τις υπόλοιπες περιοχές της Νότιας Ρόδου. Πρέπει να πω ότι εμείς ποτέ δεν κρύψαμε το πρόβλημα. Δεν παίζουμε με τις ζωές και την ασφάλεια των πολιτών. Ήμασταν οι πρώτοι που στείλαμε ενημερωτικές επιστολές. Όπως είπε και ο κ. περιφερειάρχης, η ένταση με την οποία βάλλεται κανείς, αποδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας. Το τελευταίο διάστημα μονίμως βάλλεται η ΔΕΥΑΡ και ίσως αυτό έχει να κάνει με τις επιτυχίες της», είπε ο κ. Μανωλάκης.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι παρόλο που κάποιοι επιμένουν να κάνουν λόγο για κόντρες μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.«Διαπιστώνω ότι σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο του τόπου συγκεκριμένες διοικητικές διαδικασίες αποκαλούνται ως κόντρες. Μέσα στις δεσμευτικές ευθύνες της Περιφέρειας συγκαταλέγονται και συγκεκριμένοι έλεγχοι. Η Περιφέρεια έχει ευθύνη και υποχρέωση να είναι και ελεγκτικός μηχανισμός. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Δεν υπάρχουν κόντρες. Σε επίπεδο κορυφής δεν υπάρχει καμία κόντρα. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το τι γίνεται κάτω από το επίπεδο αυτό», δήλωσε ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου