Η δημοτική αρχή Κω ψεύδεται, ενώ καπηλεύεται την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Εμφανίζει δήθεν ως δράση του Δήμου τη χορήγηση επιδόματος για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να παρουσιάσει ως δικό του έργο την παροχή βοηθήματος σε όσους συμπολίτες μας  έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ξεπερνά κάθε όριο παλαιοκομματισμού!!!

Η αλήθεια είναι πως κανένα βοήθημα για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος δε χορηγεί ο Δήμος Κω. Αυτό είναι έργο της κυβέρνησης.

Υπουργική απόφαση  (ΦΕΚ474/Β/14-2-2018) ορίζει  το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχο να διασφαλίζεται το βασικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες!!!

Διαχειριστής έχει οριστεί ο ΔΕΔΔΗΕ, με χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως σημειώναμε σε σχετικό Δελτίο Τύπου (4-4-2018).

Ήδη, πανελλαδικά έχουν συσταθεί και λειτουργούν οι αρμόδιες επιτροπές και μάλιστα αμέσως με τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο Δήμος Κω όχι μόνο ψεύδεται αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά να ανακοινώσει την απόφαση σύστασης της τριμελούς επιτροπής – αν και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τις 27 Μαρτίου 2018.

(https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%98%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9B%CE%95-%CE%9E%CE%97%CE%A0?inline=true).

Γιατί άραγε αυτή η καθυστέρηση που πλήττει φτωχούς συμπολίτες μας; Οφείλει να απαντήσει η δημοτική αρχή.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ