Προχωρά άμεσα η πρόσληψη των ατόμων που θα απασχοληθούν στο Δήμο Ρόδου με δίμηνες συμβάσεις για την πυροπροστασία. Συνολικά θα απασχοληθούν 50 άτομα με κύριο σκοπό την Πυροπροστασία του νησιού της Ρόδου όσον αφορά το αστικό πράσινο: εργάτες, οδηγούς και χειριστές που θα πάνε στα πάρκα για να καλύψουν τις ανάγκες σε κλαδέματα, αποψιλώσεις κ.λπ. για την πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Οι 50 εργαζόμενοι θα χρησιμοποιηθούν και από την Υπηρεσία Πρασίνου, για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει το νησί. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την πόλη της Ρόδου. Σημειώνεται ότι επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις οδηγών και χειριστών μηχανημάτων για τις οποίες δεν είχε εκδηλωθεί όμως ενδιαφέρον. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την προσεχή Τετάρτη.
Στο μεταξύ στο πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου εκτιμάται ότι να ξεκινήσει η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από τον Επίτροπο για να τεθεί σε ισχύ η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας.
Τέλος, σήμερα στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να συνεδριάσει το ΣΝΟ του Δήμου Ρόδου με τη συμμετοχή της ΠΥΡ, του Λιμεναρχείου, της ΕΛΑΣ, του Στρατού και των εθελοντικών ομάδων για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΣΝΟ στην Περιφέρεια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ