Γιατί να αφήσουμε τη Μεσόγειο στην ΕΕ;”, διερωτάται, εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ απειλεί την Τουρκία σχετικά με την Κύπρο. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TRT Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι η δύναμη του ελληνικού στρατού είναι σαν ένα σπυρί στο πρόσωπο της Τουρκίας΄, όπως μεταδίδει το mignatiou.com.

“Στη νέα τάξη πραγμάτων δεν υπάρχει παίχτης ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Δηλαδή αυτοί είναι loser, δηλαδή χαμένοι. Επομένως σε μια τέτοια δομή γιατί εμείς να αφήσουμε τη Μεσόγειο στην ΕΕ; Είναι πολύ καθαρό. Ακόμη, στη Μεσόγειο η ΕΕ, που δεν έχει τηρήσει καμιά υπόσχεσή της, μας απειλεί ‘αν δεν κάνετε αυτό στην Κύπρο’. Αυτές οι εποχές πέρασαν. Τελείωσαν. Κοιτάξτε την Ελλάδα,” είπε.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών μας πήγε στη βραχονησίδα των Ιμίων, είπε. “Εκείνο ήταν ένα μήνυμα σε εκείνους που καταλαβαίνουν. Αν βάλετε την Ελλάδα δίπλα στην Τουρκία η δύναμη του στρατού της Ελλάδας είναι όπως ένα σπυρί στο πρόσωπο της Τουρκίας. Εκείνες οι παλιές εποχές με την ίδρυση των νέων ισορροπιών τελείωσαν. Σήμερα η δύναμη του τουρκικού στρατού μετά τη Ρωσία είναι η μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής”, ανέφερε.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις πλέον είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των Ελλήνων. “Έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στη Μεσόγειο. Έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στο Αιγαίο. Στη Μαύρη Θάλασσα έχουμε το μεγαλύτερο στόλο μαζί με τους Ρώσους”, ανέφερε.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για θέματα οικονομίας και είναι γνωστός στην Τουρκία ιδιαίτερα για τη δήλωσή του που είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια ότι κάποιοι προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με τη μέθοδο της τηλεκίνησης.

euro2day.gr

 

2 σχόλια στο Τουρκία: Προκλητικές δηλώσεις για τον Ελληνικό στρατό “είναι όπως ένα σπυρί στο πρόσωπο της Τουρκίας”

  1. Avatar Ο/Η JASSR λέει:

    και το 1821 σπυρί ήμασταν.. τι έγινε τότε κ. Μπουλούτ;; Τουρκομόγγολε..

  2. Avatar Ο/Η efalkenburg λέει:

    Πουλά μαγκιά ο γύφτος. Αυτός που ζει με τα λεφτά της ΕΕ για τους πρόσφυγες. Αυτός που ζητούσε ταπεινά συγνώμη από τους Ρώσους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ