Μετά την Κω και την Λέρο, όπου πρόσφυγες και μετανάστες σκαρφίζονται διάφορους τρόπους προκειμένου να καταφέρουν να κρυφτούν σε πλοία της γραμμής για να διαφύγουν στην Αθήνα, σειρά είχε και η Ρόδος.
Προχθές, δύο μετανάστες που μεταφέρθηκαν πρόσφατα στο νησί μας από το Καστελόριζο επιχείρησαν να κρυφτούν μέσα σε νταλίκα που ήταν σταθμευμένη στο λιμάνι της Ακαντιάς, λίγο πριν μπει στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.
Οι δύο μετανάστες, έγιναν όμως αντιληπτοί κι αμέσως κλήθηκε το Λιμεναρχείο και το θέμα τακτοποιήθηκε.
Το περιστατικό θορύβησε τους επαγγελματίες οδηγούς μεγάλων οχημάτων, καθώς φοβούνται ότι αυτό το περιστατικό ήταν μόνο η αρχή… Στην Κω και στην Λέρο τα φαινόμενα αυτά είναι σχεδόν καθημερινά και πέρα από τους τακτικούς ελέγχους του Λιμεναρχείου στα λιμάνια, έχουν οργανωθεί και οι οδηγοί οι οποίοι πραγματοποιούν βάρδιες μεταξύ τους, ώστε να αποτρέψουν μετανάστες να τρυπώσουν στα φορτηγά τους.
Επαγγελματίες οδηγοί της Ρόδου, είναι θορυβημένοι από το προχθεσινό περιστατικό και αναζητούν τρόπους προστασίας τους, αφού, όπως λένε, οι μετανάστες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί κρύβονται στα πιο απίθανα σημεία του φορτηγού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει όχι μόνο η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η ίδια τους η ζωή.
Ηδη στην Κω και στην Λέρο τα περιστατικά αυτά είναι σχεδόν καθημερινά και μετά την εμφάνισή τους στη Ρόδο, υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι αφού υπάρχουν πολλοί μετανάστες που ήρθαν στο νησί μας το τελευταίο διάστημα και επιθυμούν να διαφύγουν, με κάθε τρόπο, στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Στις οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στον άτυπο καταυλισμό των Παλαιών Σφαγείων, το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί και μετανάστες από άλλα νησιά, όπως είναι το Καστελόριζο, όπου γίνονται αποβιβάσεις από τα απέναντι τουρκικά παράλια σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Εντείνεται η ανησυχία
Και μπορεί το τελευταίο διάστημα, οι ροές των προσφύγων να έχουν περιοριστεί, υπάρχει όμως έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές μετά τις απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν στην Ευρώπη πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, που περιμένουν στα απέναντι παράλια.
Ως γνωστόν, η Τουρκία αντιδρά στην απόφαση των Ελλήνων δικαστών, να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, απειλώντας να «τινάξει» στον αέρα την συμφωνία για το προσφυγικό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ