Τοπικές Ειδήσεις

Στη Σύμη, 10 Νοεμβρίου, η δράση “Aegean mamas know best”

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σύμη, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα επιμελείται, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία του Γυαλού, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Σύμης, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Η Σύμη είναι πολύ ιδιαίτερη γιατί έχει περιορισμένα τοπικά προϊόντα τα οποία όμως αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο στην πλούσια και γνωστή γαστρονομία του νησιού, η οποία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, έχει κατά καιρούς καταγραφεί και έχει πολλούς θαυμαστές. Τα έθιμα και οι παραδόσεις, θρησκευτικές και κοινωνικές που τηρούνται στο νησί, συνδέονται με την κουζίνα και κρατούν τις γεύσεις πολύ ζωντανές.

Οι γεύσεις λοιπόν που «κρατούν» στο πέρασμα του χρόνου, η κουζίνα της γιαγιάς, της θείας και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, η υγιεινή διατροφή και άλλα είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε, θα αναδείξουμε ενώ παράλληλα θα μαγειρέψουμε.

 

Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα το ζυμάρι τους και θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους.

 

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου