Ειδήσεις

O Ακάρ: Είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το ‘74

Την εισβολή στην Κύπρο υπενθύμισε για άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για να δείξει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, φροντίζοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για… απειλή

«Πιστεύουμε ότι η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα θα επιτευχθούν στο νησί μόνο με μία βιώσιμη και περιεκτική λύση. Στην ανατολική Μεσόγειο, έχουμε μια στάση αρχής για δίκαιη κατανομή των πόρων. Από την άλλη πλευρά όμως, όπως προστατεύσαμε τα αδέλφια μας στην Κύπρο το 1974, έτσι και σήμερα είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι. Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα, όσο και των Κύπριων αδελφών μας.

Όταν μιλάμε για σχέσεις καλής γειτονίας, για φιλία και διεθνές δίκαιο, κανένα από αυτά δεν σημαίνει ανικανότητα. Από την άλλη, αν δεν μπορούν να εφαρμοστούν προηγούμενες συμφωνίες και διαπραγματεύσεις, εμείς θα κινηθούμε μόνοι μας, έχουμε σχέδιο Β και Γ και αυτό δεν είναι απειλή. Αυτό θα ήθελα να γίνει καλά αντιληπτό. Αναφέρουμε μόνο την αξία που έχουν για εμάς τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας», επανέλαβε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική σχολή με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στη Γαλάζια Πατρίδα, το δόγμα της οποίας περιλαμβάνει πλέον και την Κύπρο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των περιχώρων της. Η Κύπρος είναι εθνική μας  υπόθεση. Οι απόψεις μας σε αυτό το θέμα είναι σαφείς» ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου