ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 488.000 τουρίστες έκλεισε ο μήνας Ιούνιος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με αύξηση 9% και 488.000 επι­σκέ­πτες έναντι 450.000 το έτος 2023 έκλεισε ο Ιούνιος. Η του­ρι­στική σεζόν συνε­χί­ζει την ανοδική της πορεία με αμεί­ω­τους ρυθμούς, προ­μη­νύ­ο­ντας ότι θα σημειω­θεί ένα νέο εντυ­πω­σιακό ρεκόρ και αυτή τη χρονιά.

«Η ροή των επι­σκε­πτών και των κρα­τή­σεων συνε­χί­ζει να είναι πολύ καλή. Η κίνηση είναι ιδιαί­τερα ικα­νο­ποι­η­τική και όλα εξε­λίσ­σο­νται ομαλά μέχρι στιγμής. Εάν συνε­χι­στούν τα πράγ­ματα στο ίδιο μοτίβο εκτιμώ ότι η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο και ποσοστό αύξησης των αφίξεων 3% έως 5%. Θα είναι ένα εξαι­ρε­τικό απο­τέ­λε­σμα αν ανα­λο­γι­στεί κανείς σε ποια επίπεδα έχουν φτάσει τα τελευ­ταία χρόνια οι του­ρι­στι­κές αφίξεις στο νησί μας», δήλωσε ο πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Διευ­θυ­ντών Ξενο­δο­χείων Δωδε­κα­νή­σου κ. Γιώργος Ματσί­γκος.

Και ο Ιούλιος ανα­μέ­νε­ται να κλείσει με ένα οριακό ποσοστό αύξησης. Σύμφωνα με όσα σημειώ­νουν του­ρι­στι­κοί παρά­γο­ντες του νησιού, υπάρ­χουν ακόμη κάποια κενά, τα οποία όμως καλύ­πτο­νται στα­διακά. Αρκετά περισ­σό­τερα είναι ωστόσο τα κενά που υπάρ­χουν τον Αύγου­στο κυρίως σε πεντά­στερα ξενο­δο­χεία. Επι­κρα­τεί ανη­συ­χία εάν τα κενά αυτά καλυ­φθούν (έγκαιρα) και αν τελικά δια­τη­ρη­θούν ή ακυ­ρω­θούν οι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες πτήσεις σε περί­πτωση που οι πλη­ρό­τη­τες δεν είναι οι ανα­με­νό­με­νες. Για την ώρα πάντως δεν δια­φαί­νε­ται καμία πρόθεση ακύ­ρω­σης των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων πτήσεων. Εκτι­μά­ται ότι η ροή των κρα­τή­σεων θα αυξηθεί μετά τη λήξη του ευρω­παϊ­κού πρω­τα­θλή­μα­τος ποδο­σφαί­ρου στα μέσα Ιουλίου που διε­ξά­γε­ται στην Γερ­μα­νία. Ξεκι­νούν ωστόσο λίγο καιρό μετά οι Ολυ­μπια­κοί Αγώνες στο Παρίσι που ενδέ­χε­ται να επη­ρε­ά­σουν τη ροή των επι­σκε­πτών προς τους… κλα­σι­κούς του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς.

Πάντως, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά η υψηλή σεζόν δεν σημειώ­νει overbooking, η φθι­νο­πω­ρινή περί­ο­δος παρου­σιά­ζει ιδιαί­τερη δυνα­μική. Παρα­τη­ρεί­ται γενικώς μια τάση τόνωσης της όψιμης σεζόν με κάποιους τουρ οπε­ρέι­τορς να εκφρά­ζουν την πρόθεση να παρα­τεί­νουν τα προ­γράμ­ματά τους μέχρι και τις 20 Νοεμ­βρίου, πράγμα που δεν έχει ακόμη επι­βε­βαιω­θεί και θα εξαρ­τη­θεί από πολλούς παρά­γο­ντες.

Οι τοπικοί φορείς (Δήμος, Περι­φέ­ρεια, Ένωση Ξενο­δό­χων, Του­ρι­στι­κοί Πρά­κτο­ρες, Σύλλογο Επαγ­γελ­μα­τιών) εστιά­ζουν την προσοχή τους στην επι­μή­κυνση της σεζόν και στις ενέρ­γειες που πρέπει να γίνουν προ­κει­μέ­νου οι προ­θέ­σεις των τουρ οπε­ρέι­τορς να υλο­ποι­η­θούν στην πράξη. Οι προ­ο­πτι­κές για την επέ­κταση της σεζόν είναι θετικές, ωστόσο θα πρέπει οι τουρ οπε­ρέι­τορς να λάβουν δια­βε­βαιώ­σεις ότι το νησί θα παρα­μεί­νει …ζωντανό και μετά τον Οκτώ­βριο με τους χει­με­ρι­νούς επι­σκέ­πτες να έχουν επι­λο­γές εστί­α­σης, δια­σκέ­δα­σης κλπ και να μη βρουν κλειστή την αγορά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.