ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με το «δεξί» ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Με το «δεξί» ξε­κί­νη­σε η του­ρι­στι­κή σεζόν για τη Ρόδο! Ο Απρί­λιος έκλει­σε με δι­ψή­φια αύ­ξη­ση αφί­ξε­ων (το ακρι­βές πο­σο­στό ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νω­θεί από τη Fraport την επό­με­νη βδο­μά­δα), όπως επι­βε­βαιώ­νουν έγκυ­ρες πηγές της «δη­μο­κρα­τι­κής», ξε­περ­νώ­ντας κάθε προη­γού­με­νο ρεκόρ.

Ανο­δι­κά κι­νή­θη­καν οι αγο­ρές της Αγ­γλί­ας της Σκαν­δι­να­βί­ας, της Γαλ­λί­ας ακόμη και της Γερ­μα­νί­ας, πα­ρό­λο που επι­κρα­τεί αβε­βαιό­τη­τα για τη συ­γκε­κρι­μέ­νη αγορά λόγω της πτώ­χευ­σης των αε­ρο­πο­ρι­κών εται­ρειών Germania και Air Berlin.

Η σεζόν άνοι­ξε στις 31 Μαρ­τί­ου με πτή­σεις από την Αυ­στρία και τη Γαλ­λία. Στα μέσα Απρι­λί­ου, μία εβδο­μά­δα πριν το Πάσχα των Κα­θο­λι­κών οι πτή­σεις άρ­χι­σαν να πυ­κνώ­νουν με την του­ρι­στι­κή κί­νη­ση να είναι εμ­φα­νής στο νησί της Ρόδου. Η Fraport Greece που δια­χει­ρί­ζε­ται το αε­ρο­δρό­μιο της Ρόδου μαζί με τα υπό­λοι­πα 13 πε­ρι­φε­ρεια­κά αε­ρο­δρό­μια της χώρας, σύμ­φω­να με δη­λώ­σεις στε­λε­χών της, υπο­λο­γί­ζει σε αύ­ξη­ση των αφί­ξε­ων φέτος. Βέ­βαιη θε­ω­ρεί­ται η αύ­ξη­ση των αφί­ξε­ων από την Αγ­γλία, που θα μπο­ρού­σε να κα­λύ­ψει τις όποιες απώ­λειες από τη γερ­μα­νι­κή αγορά. Την ίδια στιγ­μή, η Ελ­λά­δα και προ­ο­ρι­σμοί όπως η Ρόδος και η Κρήτη πα­ρα­μέ­νουν στους κο­ρυ­φαί­ους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς των Γερ­μα­νών σύμ­φω­να με δη­μο­σιεύ­μα­τα του γερ­μα­νι­κού τύπου.

Επι­φυ­λα­κτι­κοί εμ­φα­νί­ζο­νται ωστό­σο του­ρι­στι­κοί επι­χει­ρη­μα­τί­ες επι­ση­μαί­νο­ντας ότι υπάρ­χουν ακόμη αρ­κε­τά κενά και κατά την υψηλή του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο στα ξε­νο­δο­χεία.

Αυτό βέ­βαια απο­δί­δε­ται από πα­ρά­γο­ντες του του­ρι­σμού στην ολο­έ­να πιο δυ­να­μι­κά ανερ­χό­με­νη τάση των ανε­ξάρ­τη­των τα­ξι­διών (εκτός πα­κέ­του) και της προ­τί­μη­σης των κα­τα­λυ­μά­των του Airbnb.

Ο πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Διευ­θυ­ντών Ξε­νο­δο­χεί­ων Ρόδου, κ. Γιώρ­γος Μα­τσί­γκος δη­λώ­νει ότι η αύ­ξη­ση των αφί­ξε­ων τον μήνα Απρί­λιο ήταν ανα­με­νό­με­νη, καθώς πρό­κει­ται για πε­ρί­ο­δο που οι Ευ­ρω­παί­οι συ­νη­θί­ζουν να τα­ξι­δεύ­ουν. Εκ­φρά­ζει όμως αβε­βαιό­τη­τα για το Μάιο και την υψηλή του­ρι­στι­κή σεζόν!

«Η κί­νη­ση τον Απρί­λιο ήταν πολύ καλή, πράγ­μα ανα­με­νό­με­νο. Υπάρ­χει αύ­ξη­ση των αφί­ξε­ων λόγω του Πάσχα. Οι πα­ρα­δο­σια­κές αγο­ρές κι­νή­θη­καν ικα­νο­ποι­η­τι­κά. Δεν ξέρω πώς θα εξε­λι­χθούν τα πράγ­μα­τα τον Μάιο, όπως επί­σης τον Ιού­λιο και τον Αύ­γου­στο αφού τα κενά πα­ρα­μέ­νουν αρ­κε­τά. Είναι ρευ­στά τα πράγ­μα­τα ακόμη και θα φανεί στην πράξη εάν συ­νε­χι­σθεί αυτή η ανο­δι­κή τάση των αφί­ξε­ων. Η φε­τι­νή σεζόν πα­ρου­σιά­ζει πολ­λές ιδιαι­τε­ρό­τη­τες», είπε ο κ. Μα­τσί­γκος.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.