Ρεπορτάζ

Σύλληψη καταστηματαρχών στο κέντρο της πόλεως Ρόδου

Στην σύλληψη 4 ιδιοκτητών γνωστών εμπορικών καταστημάτων της πλατείας Κύπρου (3 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας από 28 έως 51 ετών, προχώρησαν την Πρωτομαγιά οι αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου, διότι λειτουργούσαν τα καταστήματά τους σε ημέρα αργίας.
Οι καταστηματάρχες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ρόδου, περί ώραν 14.00 και αφέθηκαν με εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας ελεύθεροι δύο ώρες μετά ενώ διαμαρτύρονται επικαλούμενοι, με την συνδρομή και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, απόφαση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, με την οποία ορίζεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές (για το διάστημα από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους).
Στην απόφαση ορίζονται οι δρόμοι στην Δημοτική Ενότητα Ρόδου και τα καταστήματα της πλατείας Κύπρου εμπίπτουν και είναι εντός ορίων.
Στην απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου που ορίζεται από τις οδούς:
Ακτή Κανάρη, Ακτή Μιαούλη, Καλύμνου, Λέρου, Κω, Εεωργίου Παπανικολάου, Σάββα Νικολάου, Πλ. Ελευθερίας, Εθνάρχου Μακαρίου, 25ης Μαρτίου, Αμερικής, Δημ. Θέμελη, Ερ. Λαμπράκη, Αμμοχώστου, Λοχαγού Φανουράκη, Αλ. Διάκου, Ερυθρού Σταυρού, Παπαλουκά. Επίσης από την Πλατ. Ελευθερίας στο ύψος του Λιμεναρχείου και οι Παπάγου, Αβέρωφ Εαλλίας (έως νούμερο 30 – δεξιά – & νούμερο 19 – αριστερά – ) και πίσω μέχρι την Πλατ. Ελευθερίας, ώστε να περικλείονται τα καταστήματα της Νέας Αγοράς».
Η άποψη της ΕΛΑΣ είναι ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και δεν βρίσκει εφαρμογή σε επίσημες αργίες, όπως αυτή της 1ης Μαΐου.
Σε κάθε περίπτωση εις βάρος των 4 καταστηματαρχών σχηματίζονται δικογραφίες που θα υποβληθούν για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, που θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την παραπομπή τους σε δίκη ή όχι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου