ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Politico: Ο Κ. Μητσοτάκης μεταξύ των 3 πολιτικών που θα έχουν επιρροή στην Ευρώπη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης είναι μεταξύ των τριών πολι­τι­κών που θα έχουν ουσια­στική επιρροή στις εξε­λί­ξεις στις χώρες τους αλλά και σε ευρω­παϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το ειδη­σε­ο­γρα­φικό πρα­κτο­ρείο Politico Europe.

Σε άρθρο του ο Dalibor Rohac επι­ση­μαί­νει πως κανείς “δεν πρέπει να υπο­τι­μή­σει την επιρροή που μπορεί να έχουν νέοι και φιλό­δο­ξοι πολι­τι­κοί στην Ευρώπη”, τονί­ζο­ντας πως “καθώς η Ευρώπη αργά, αλλά σταθερά, ξεμένει από επι­λο­γές, η τάση θα είναι προς μια ανα­γέν­νηση μεταρ­ρυθ­μι­στι­κής σκέψης και ηγεσίας”.

Σύμφωνα με τον αρθρο­γράφο, αυτό συμ­βαί­νει στην περί­πτωση του Ματέο Ρέντζι στην Ιταλία και του Εμα­νουέλ Μακρόν στην Γαλλία, ο οποίος θα είναι και ένας από τους βασι­κούς διεκ­δι­κη­τές της προ­ε­δρίας της χώρας, αλλά και του Κυριά­κου Μητσο­τάκη στην Ελλάδα.

Ο αρθρο­γρά­φος ανα­φέ­ρε­ται σε ομιλία του προ­έ­δρου της ΝΔ όπου είχε τονίσει πως η από­σταση μεταξύ υπο­στη­ρι­κτών και μη των μνη­μο­νίων ήταν πλα­σμα­τική και πως το πραγ­μα­τικό πρό­βλημα ήταν ότι ως χώρα είχαμε χρε­ο­κο­πή­σει, κάτι που απο­τε­λεί για τον ίδιο λογική συνέ­χεια μιας συνο­λι­κής μεταρ­ρυθ­μι­στι­κής ατζέ­ντας και πεποί­θη­σης που δια­κα­τέ­χει τον αρχηγό του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης.

Παρά το γεγονός ότι οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις του κ. Μητσο­τάκη στη δημόσια διοί­κηση που ξεκί­νησε ως υπουρ­γός Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σης και οι οποίες συνέ­βα­λαν στο να αντι­λη­φθούν οι πιστω­τές της Ελλάδας ότι εκτός από τους ποσο­τι­κούς στόχους υπάρ­χουν και οι ανα­γκαίες για τους πολίτες ποιο­τι­κές αλλαγές απορ­ρί­φτη­καν από την κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις αυτή ανέλαβε τη δια­κυ­βέρ­νηση της χώρας τον Ιανουά­ριο του 2015, ο αρθρο­γρά­φος τονίζει ότι ο κ. Μητσο­τά­κης πραγ­μα­τικά προ­σπά­θησε να αντι­με­τω­πί­σει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα προ­νό­μια της δημό­σιας διοί­κη­σης και των υπη­ρε­σιών που πράγ­ματι προ­σφέ­ρουν στους Έλληνες πολίτες. Το παρά­δειγμα του κ. Μητσο­τάκη και των άλλων μεταρ­ρυθ­μι­στών στην Ευρώπη μικρή σημασία έχει, σύμφωνα με τον αρθρο­γράφο, αν δεν υπάρξει απαί­τηση της κοι­νω­νίας για λογικές προ­α­να­πτυ­ξια­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.