Έκκληση για παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, απευθύνει για πολλοστή φορά, μέσω της «δημοκρατικής» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης, καθώς το «ταλαιπωρημένο» αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εργασίες που έγιναν, εξακολουθεί να έχει προβλήματα και είναι έτοιμο να ξανακλείσει!
«Οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμανιού, ολοκληρώθηκαν. Το λιμανάκι των Φανών μέχρι τώρα, είναι λειτουργικό. Ωστόσο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν και ενδεχομένως να συνεχιστούν, έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στην είσοδο του λιμανιού άμμος και φύκια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως στους επόμενους μήνες το λιμανάκι θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση που βρισκόταν και δεν θα είναι προσβάσιμο σε κανέναν. Είναι κρίμα, δώρον άδωρον που λένε…»
Ο κ. Νικολίτσης, επέμεινε στην ανάγκη να γίνει διαμόρφωση της εισόδου του λιμανιού ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να συσσωρευτούν πάλι, τα φύκια και η άμμος. Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο – Ιούλιο, το λιμανάκι δεν θα είναι προσβάσιμο σε κανέναν! Συνεπώς, η περιοχή θα έχει πάλι τα ίδια προβλήματα, οι ψαράδες και οι κάτοικοι θα έρθουν πάλι σε απόγνωση και οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, μέσα στην τουριστική περίοδο –κυρίως τα ξενοδοχεία. Θα επανέλθουμε στο μηδέν…. Γι αυτό ζητάω ξανά και ξανά την παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου πέραν των συνεχών εκκλήσεων που κάνω στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου. Πρέπει να εγκατασταθούν ειδικές αντλίες από τώρα που ξεκινάει η τουριστική σεζόν», όπως ανέφερε.
Ωστόσο, οι ψαράδες της περιοχής, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν κατάφεραν να δουλέψουν. Σε λίγους μήνες όμως, θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ίδια αδιέξοδα.
«Είναι το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο από την Ρόδο μέχρι την Κάμειρο Σκάλα κι έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ψαράδες. Είναι αναγκαίο να είναι λειτουργικό. Τόσα χρόνια λέμε τα ίδια και μετά από τόσες παρεμβάσεις και χρήματα που ξοδεύτηκαν, κινδυνεύουμε να επανέλθουμε στο μηδέν. Κάποτε πρέπει να δοθεί οριστική λύση. Δεν πρέπει να κλείσει πάλι το λιμανάκι των Φανών. Ειδικά τώρα, που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν. Πώς θα υποδεχτούμε τους τουρίστες; Το Λιμενικό Ταμείο, μας λέει ότι περιμένει την αδειοδότηση του λιμανιού για να προχωρήσει η δεύτερη φάση της μελέτης. Μέχρι τότε όμως, θα επανέλθει στην κατάσταση που ήταν και θα πρέπει να κλείσει», τόνισε ο κ. Νικολίτσης.
Πάντως οι ψαράδες είναι ήδη αγανακτισμένοι και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις αφού πιστεύουν ότι «έφτασε ο κόμπος στο χτένι»!
Θυμίζουμε πως η εργολαβία που αφορά τον καθαρισμό του λιμενικού καταφυγίου των Φανών από τα φύκια και την λάσπη είχε δημιουργήσει προσδοκίες για οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που παρέμενε για χρόνια άλυτο. Ο εργολάβος, εγκαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ολοκλήρωσε τις εργασίες του έργου της τάξης των 245.000 χιλιάδων ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ