Ειδήσεις

ITB Berlin – Statista: Οι τουρίστες θα ταξιδέψουν το 2021 – Τι δείχνουν τα στοιχεία για Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα

Το 70% των Γερμανών, Αμερικανών και Κινέζων που συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα της ITB Berlin και της Statista, σχετικά με την ταξιδιωτική συμπεριφορά στις τρεις αυτές χώρες, δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει διακοπές το 2021!!!

Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν ξανά και η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού σχεδιάζει ταξίδια το 2021.

Η ITB Berlin και η Statista παρουσιάζουν μια νέα έρευνα σχετικά με την ταξιδιωτική συμπεριφορά στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα

Ποιος ανυπομονεί να ταξιδέψει μακριά; Ποιος θέλει τελικά να πάει διακοπές στην παραλία πάλι; Ποιος σχεδιάζει, ποια ταξίδια και πού φέτος; Και ποιες είναι οι βραχυπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ταξιδιωτική συμπεριφορά;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που εξετάζουν η ITB Berlin και το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Statista. Μια πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα διερευνώντας την ταξιδιωτική συμπεριφορά των τελευταίων 12 μηνών, καθώς και τα ταξιδιωτικά σχέδια για το 2021.

Οι άνθρωποι σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για να ταξιδέψουν ξανά το 2021, ενώ το τέλος της πανδημίας πιθανότατα θα οδηγήσει στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Τα ευρήματα της έρευνας της ITB Berlin, αντικατοπτρίζουν μια θετική διάθεση στα ταξίδια.

Περίπου το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων σε Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα σκέφτονται να κάνουν ιδιωτικά ταξίδια αυτό το έτος. Συγκεκριμένα, το 37 τοις εκατό των Γερμανών, το 42 τοις εκατό των Αμερικανών και το 66 τοις εκατό των Κινέζων, σχεδιάζουν ένα ή περισσότερα ταξίδια. Περίπου το 25 τοις εκατό των ερωτηθέντων στη Γερμανία και τις ΗΠΑ και πάνω από το 35 τοις εκατό στην Κίνα, πιστεύουν επίσης ότι θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες από ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου μέχρι σήμερα.

Στην Κίνα φαίνεται επίσης να υπάρχει σημαντική συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια, όπου σχεδόν το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα ταξιδεύουν περισσότερο σε συνεχή βάση, μόλις περάσει η πανδημία του κορονοϊού, σε σύγκριση με το 25 τοις εκατό στις ΗΠΑ και το 17 τοις εκατό στη Γερμανία.

Η προσωπική ασφάλεια είναι πολύ σημαντική σε ένα ιδιωτικό ταξίδι

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος λένε ότι αυτό οφείλεται στην πανδημία του κοροναϊού. Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον προγραμματισμό των διακοπών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ευρήματα, η προσωπική ασφάλεια σε ένα ταξίδι, είναι πιο σημαντική από τις ταξιδιωτικές επιλογές που περιορίζονται. Το 50% των Γερμανών που δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το 2021 λένε ότι αισθάνονται άβολα να κάνουν ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος αριθμός είναι 34 τοις εκατό, και στην Κίνα 56 τοις εκατό.

Συγκριτικά, μόνο το 23 τοις εκατό των Γερμανών ερωτηθέντων, το 21 τοις εκατό των Αμερικανών και το 45 τοις εκατό των Κινέζων, ανέφεραν τους κρατικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ως λόγο παραμονής τους στο σπίτι. Έτσι, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες φέτος αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ενσταλάξουν μια αίσθηση ασφάλειας και ευημερίας στους πελάτες τους.

Οι διακοπές στην παραλία οι πιο δημοφιλείς

Μια πιο προσεκτική ματιά στα ταξιδιωτικά σχέδια των πολιτών το 2021 δείχνει μια προτίμηση για διακοπές στην παραλία σε όλες τις χώρες, με το 34 τοις εκατό των Γερμανών, το 36 τοις εκατό των Αμερικανών και το 42 τοις εκατό των Κινέζων να τις επιλέγουν.

Ωστόσο, για το 37 και 42 τοις εκατό των Γερμανών και των Αμερικανών αντίστοιχα, η επίσκεψη της οικογένειας και στους φίλους έρχεται πρώτη, ενώ για το 49 τοις εκατό των Κινέζων οι διακοπές στην πόλη (city breaks) είναι οι πιο δημοφιλείς. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες σχεδιάζει να διαμείνει σε ξενοδοχεία, αν και τα στοιχεία ποικίλλουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Στην Κίνα, το 86 τοις εκατό των ταξιδιωτών, σκοπεύουν να μείνουν σε ξενοδοχεία, ενώ στις ΗΠΑ και τη Γερμανία το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο, στο 56 και 42 τοις εκατό αντίστοιχα. Στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, σχεδόν το ένα τρίτο των πιθανών ταξιδιωτών το 2021 σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν με την οικογένεια ή τους φίλους τους. Στην Κίνα, ο αντίστοιχος αριθμός είναι μόνο 16 τοις εκατό. Τεκμαίρεται ότι, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες διαβίωσης στις αντίστοιχες χώρες ευθύνονται για αυτές τις διακυμάνσεις.

Διακοπές στο σπίτι – Οι Γερμανοί σχεδιάζουν επίσης να κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό

Σε ερώτηση σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους για το μέλλον, το 35 τοις εκατό των Γερμανών ερωτηθέντων, το 38 τοις εκατό των Αμερικανών και το 50 τοις εκατό των Κινέζων πιστεύουν ότι η ταξιδιωτική τους συμπεριφορά θα αλλάξει μακροπρόθεσμα. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν περιβαλλοντικές αλλαγές (47 τοις εκατό στην Κίνα) και πανδημία κορονοϊού (83 τοις εκατό στη Γερμανία, 64 τοις εκατό στις ΗΠΑ, 83 τοις εκατό Κίνα).

Μεταξύ όσων αναφέρουν ότι η ταξιδιωτική συμπεριφορά τους θα αλλάξει μακροπρόθεσμα, το 76 τοις εκατό των Γερμανών, το 77 τοις εκατό των Αμερικανών και το 88 τοις εκατό των Κινέζων συμφωνούν με τη δήλωση “Θα κάνω περισσότερες διακοπές στη χώρα μου”. Η τάση αυτή ισχύει και για τον προγραμματισμό προορισμών το 2021. Στην Κίνα και τις ΗΠΑ μόνο το 29 και 15 τοις εκατό αντίστοιχα αυτών των ταξιδιωτών, στοχεύουν να πάνε στο εξωτερικό. Ο αριθμός για τη Γερμανία είναι σημαντικά υψηλότερος, στο 61 τοις εκατό. Τεκμαίρεται ότι η θέση της Γερμανίας στη μέση της Ευρώπης και η εγγύτητα με πολλές άλλες χώρες ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων διεθνών ταξιδιών.

Λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια έχουν προγραμματιστεί για το 2021 – οι υπαίθριες δραστηριότητες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς

Εκτός από τα ιδιωτικά ταξιδιωτικά τους σχέδια, οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν για πιθανά επαγγελματικά ταξίδια. Σε αντίθεση με τα ιδιωτικά ταξίδια, τα ευρήματα για τα επαγγελματικά ταξίδια δείχνουν πτωτική τάση. Στη Γερμανία μόνο το 27 τοις εκατό, στις ΗΠΑ το 34 τοις εκατό και στην Κίνα το 51 τοις εκατό των ερωτηθέντων σχεδιάζουν επαγγελματικά ταξίδια το 2021.

Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στην απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά. Ένα υψηλό ποσοστό σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή το 65 τοις εκατό των Γερμανών, το 66 τοις εκατό των Αμερικανών και το 63 τοις εκατό των Κινέζων ερωτηθέντων συμφωνούν με τη δήλωση “Θα κάνω λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια”. Οι υπαίθριες δραστηριότητες φαίνεται να αυξάνονται, με το 61 τοις εκατό των Γερμανών, το 68 τοις εκατό των Αμερικανών και το 91 τοις εκατό των Κινέζων ερωτηθέντων να συμφωνούν με τη δήλωση “Θα κάνω περισσότερα ταξίδια στη φύση / υπαίθριες”.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου