Μια σειρά από σημαντικά θέματα τέθηκαν στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ειδικότερα οι μελέτες για την συντήρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην περίφραξη του Λιμένα Ακαντιάς, η επικαιροποίηση για την βελτίωση του μεταλλικού εξοπλισμού στον Λιμένα Ακαντιάς καθώς και η φύλαξη στο λιμάνι:
«Θέλουμε να επικαιροποιήσουμε το σχετικό πρακτικό της επιτροπής διότι πρέπει να προλάβουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Για την φύλαξη του λιμανιού είχε γίνει ο σχετικός διαγωνισμός, όπου έλαβαν μέρος τρεις εταιρείες. Η μία αποκλείστηκε και οι άλλες δύο θα κληθούν να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους –αφού οι τεχνικές προσφορές τους, έχουν εγκριθεί. Αυτό επείγει να γίνει άμεσα, καθώς η σεζόν ανοίγει φέτος πολύ νωρίς και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί η φύλαξη. Σε άλλη περίπτωση και εάν δεν προλάβουμε τις ημερομηνίες, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου θα προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση (προσωρινά για όσο χρειαστεί) μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την φύλαξη», δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Άλλα θέματα
Να σημειωθεί ότι το Λιμενικό Ταμείο συζήτησε χτες, και την τροποποίηση του ειδικού κανονισμού για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα Μανδρακίου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας τήρησης της ευταξίας στην περιοχή, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στον χώρο κάτω από τους Μύλους και να μπει ηλεκτρονική μπάρα με αντίτιμο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χριστοδούλου:
«Ο χώρος κάτω από τους Μύλους στο Μανδράκι, χρησιμοποιείται για στάθμευση. Η κατάσταση το καλοκαίρι είναι σχεδόν εκτός ελέγχου, τα οχήματα σταθμεύουν πολύ κοντά στα σκάφη που ελλιμενίζονται και γινόμαστε συνεχώς δέκτες παραπόνων από τους ιδιοκτήτες, που εκφράζουν και την ανησυχία τους για προβλήματα ασφαλείας. Γι’ αυτό θα τοποθετήσουμε ηλεκτρονική μπάρα με αντίτιμο και φύλαξη ώστε να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο. Να ελεγχθεί η κατάσταση και να σταθμεύουν όσοι είναι χρήστες της Μαρίνας Μανδρακίου–κατά κύριο λόγο».
Ακόμη ένα σημαντικό θέμα, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στον Λιμένα Ακαντιάς: «Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, για να αναδειχθεί ο χώρος. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει περιθώριο μέχρι την λήξη της μονομερούς παραχώρησης, στις 30 Απριλίου 2018. Συνεπώς, θα πρέπει να ετοιμαστούμε για να μπει μια τάξη στην περιοχή και να μπορέσουμε κι εμείς να προχωρήσουμε τα έργα, όπως η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου, το διώροφο πάρκινγκ και το κτήριο των καραβομαραγκών» τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.
Να σημειωθεί, ότι θέματα όπως η τροποποίηση και επικαιροποίηση του κανονισμού του Λιμενικού Ταμείου και οι εγκρίσεις απολογισμών για τα έτη 2015, 2016 και 2017, αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση.
Επιπλέον, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση η συζήτηση για την παραχώρηση μίας θέσης ελλιμενισμού στο Λιμένα Μανδρακίου για το πλοίο «Σύμη ΙΙ» το οποίο επιστρέφει στα δρομολόγιά του και ο δήμαρχος Σύμης, κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας λόγω της χτεσινής απουσίας του, ζήτησε να είναι παρών όταν θα συζητηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ