Τοπικές Ειδήσεις

Σε μερική λειτουργία από χθες το νέο Κτηματολόγιο Ρόδου

Aνοιξε χθες το νέο Κτηματολόγιο Ρόδου για το κοινό. Όπως δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλης Περίδης, έχουν τοποθετηθεί στα ράφια οι τόμοι και πλέον το Κτηματολόγιο δέχεται το κοινό για έρευνες, ενώ γίνονται και καταχωρήσεις πράξεων.
«Το Κτηματολόγιο έχει ανοίξει για έρευνες στους τόμους και για την καταχώρηση πράξεων. Βρίσκεται σε μερική λειτουργία, μπορούν όμως να γίνονται συμβόλαια, εγγραφές προσημειώσεων κλπ. Μένει να μεταφερθούν και οι υπόλοιπες πράξεις, ώστε να επανέλθει το κτηματολόγιο σε πλήρη λειτουργία σταδιακά.
Μία ομάδα από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, κατόπιν αδείας που πήραμε από το υπουργείο και την εισαγγελία πρωτοδικών, βοήθησαν στην επανατοποθέτηση των τριών χιλιάδων τόμων του Κτηματολογίου. Άνοιξαν 450 χαρτοκιβώτια μαζί με υπαλλήλους του Κτηματολογίου και επανατοποθέτησαν τους 3000 τόμους στις θέσεις τους. Γι’ αυτό και είναι σε θέση το Κτηματολόγιο να δέχεται πάλι κοινό», δήλωσε ο κ. Περίδης, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν είχε συνδράμει ο ΔΣΡ με τα μέλη του, το Κτηματολόγιο θα παρέμενε ακόμη κλειστό.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΣΡ, δήλωσε τα εξής:
«Εάν δεν συνέδραμε ο ΔΣΡ και η ομάδα των συναδέλφων εθελοντικά και αφιλοκερδώς, το κτηματολόγιο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα ήταν αδύνατο να τοποθετήσουν τους τόμους τέσσερις υπάλληλοι, αφού οι υπόλοιποι συνεχίζουν την απογραφή. Εάν δεν κάναμε την παρέμβαση αυτή, πιστεύω ότι δεν θα είχε ανοίξει ακόμη το Κτηματολόγιο».
Σημειώνεται ότι το Κτηματολόγιο στεγάζεται πλέον στην ανακαινισμένη πτέρυγα του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου που παραχωρήθηκε στην υπηρεσία από το Δήμο Ρόδου. Στο εν λόγω κτήριο επρόκειτο να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Β Καμπουράκης, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου στο παλαιό κτήριο έσπευσε να δώσει λύση, προτείνοντας τη μεταφορά του στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραχώρηση ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα (σχεδόν 12 μήνες) και το κτήριο παραδόθηκε καταλλήλως διαμορφωμένο ήδη από τις 19 Οκτωβρίου στο Κτηματολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι μια εβδομάδα πριν, όταν ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Α. Καμπουράκης πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτήριο, βρήκαν εκεί μόνο τον διευθυντή κ. Ν. Ματσάκη και έναν υπάλληλο. Όλα τα χαρτοκιβώτια βρίσκονταν στο πάτωμα ερμητικά κλειστά και όλες οι προθήκες και τα ράφια ήταν άδεια.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους, για την ολιγωρία αυτή, σημειώνοντας ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος, κανείς άλλος πέραν των ίδιων των υπαλλήλων δεν θα έφερε ευθύνη να τοποθετήσει στις θέσεις τους, τους τόμους και τις πράξεις του Κτηματολογίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου