Δεν έλειψε η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση λόγω της δυνατής βροχής που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην πόλη της Ρόδου και σε διάφορες άλλες περιοχές. Λίγα λεπτά μετά τη βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην κεντρική διασταύρωση στο Τσαΐρι χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να αντληθούν τα νερά που συγκεντρώθηκαν στο σημείο καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία.
Επί ποδός βρίσκονταν από το πρωί η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΥΑΡ για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, σε συνεννόηση και σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και την ΕΛ.ΑΣ. Ευτυχώς από το απόγευμα και έπειτα εξασθένισαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δεν υπήρξαν σοβαρότερα προβλήματα.
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η Μεσαιωνική Πόλη, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και σοκάκια, ενώ την Κυριακή, σημειώθηκε διαρροή λυμάτων στην πλατεία Ιπποκράτους. Σε ανάρτηση του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου στο Facebook, αναφέρονται τα εξής:
«Τέλος Σεπτεμβρίου σήμερα με αρκετό κόσμο, βροχή και πολλά προβλήματα. Για άλλη μια φορά το αποχετευτικό δίκτυο δεν άντεξε με αποτέλεσμα την διαρροή λυμάτων στην πλατεία Ιπποκράτους. Αιτία οι κατασκευαστικές αστοχίες και οι παράνομες συνδέσεις ακαθάρτων στο δίκτυο ομβρίων.
Παρά την άμεση κοινητοποίηση των υπηρεσιών δεν αποφύγαμε σκηνές απείρου κάλλους και ευωδίας. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Τέρη Χατζηιωάννου για την συνεχή παρουσία, τον κ. Δημήτρη Καρατζιά και τους χειριστές του αποφρακτικού της ΔΕΥΑΡ καθώς και τα παιδιά της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που ανέλαβαν το πλύσιμο της πλατείας. Τέτοια περιστατικά δεν μας τιμούν σαν προορισμό ειδικά σήμερα που γιορτάσαμε τα 30 χρόνια σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Είναι επιτακτική ανάγκη η νέα προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της ΜΠ και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος παράνομων συνδέσεων στο δίκτυο ομβρίων. Ελπίζουμε οι υπηρεσίες σήμερα να κατάλαβαν ότι οποιαδήποτε σκέψη για κατασκευή λιμνούλας έξω από την Θαλασσινή Πύλη είναι “επικίνδυνη” για την εικόνα της ΜΠ πρίν την ολοκλήρωση του αποχετευτικού και την εξάλειψη της πιθανότητας επανάληψης τέτοιων “εκρήξεων” στο μέλλον».
Στην Παλιά Πόλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Ρόδου, τραυματίστηκε ένας άνδρας όταν κατέρρευσε η οροφή του παλιού σπιτιού όπου διέμενε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ξύλινη οροφή του σπιτιού καλυπτόταν με χώμα το οποίο είχε διαβρώσει τα σανίδια. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που κλήθηκε να απεγκλωβίσει τον άνδρα ο οποίος έφερε εκδορές στο κεφάλι και στο σώμα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ