Το θέμα με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά θα συζητήσει η περιφερειακή Ένωση Δήμων στην συνεδρίασή της που έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η «Αξιολόγηση οικονομικών προσφορών δικηγορικών γραφείων για την υποστήριξη της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στο θέμα της διεκδίκησης μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και της αναστολής της υποχρέωσης αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά του Ν.Α. για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» όπως είναι στην ημερήσια διάταξη –ένα θέμα το οποίο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος έχει δηλώσει επανειλημμένα πως το παρακολουθεί από κοινού με την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.
Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, το θέμα επανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα», κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο, είναι ευκαιρία να ανοίξει και πάλι το θέμα του ΦΠΑ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο και για φοροελαφρύνσεις.
Ο δήμαρχος πάντως, τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την πρωτοβουλία σε νομικό επίπεδο που είχαν αναλάβει οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένο γραφείο να καταρτίσει πρόταση, η οποία εστάλη στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωβουλής, δηλαδή μετέφεραν το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι γεγονός πάντως, πως το θέμα δεν έχει κλείσει για κανέναν, ούτε για τους δημάρχους των νησιών ούτε φυσικά για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας και παραμένει ανοιχτό μετά την σχετική προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα.
Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί και θέμα για «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εκπόνηση έρευνας – μελέτης για την επίπτωση της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο εισόδημα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» -αν και έχει ήδη εκπονηθεί σχετική μελέτη από το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμήμα Δωδεκανήσου και έχει παρουσιαστεί από πέρσι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ