Τοπικές Ειδήσεις

Έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου θα πραγματοποιήσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο συστηματικούς ελέγχους σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, με στόχο την τήρησή της νομιμότητας στην ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 2.9.2019 σε σύσκεψη τα διευθυντικά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησε να συσταθούν άμεσα κλιμάκια μηχανικών που θα αναλάβουν τους ελέγχους σε όλα τα σχολεία του νησιού, έχοντας προθεσμία 9 ημερών, έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να υποβάλλουν αναλυτικά για κάθε σχολείο τις διαπιστώσεις τους. Ο έλεγχος θα είναι επιτόπιος και θα αφορά σε ζητήματα πολεοδομικών αδειών, στατικής επάρκειας, πυρασφάλειας, και υγειονομικών αδειών.

“Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε”, τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, συμπληρώνοντας: “Ξεκινούν άμεσοι έλεγχοι, για όλα τα σχολεία της Ρόδου και μέσα σε δεσμευτική προθεσμία 9 ημερών θα έχουμε μια πλήρη αποτύπωση της κατάστασης, ώστε όπου υπάρχουν προβλήματα ή δυσλειτουργίες να δρομολογήσουμε άμεσες διαδικασίες επίλυσης. Είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2019 να λειτουργούν σχολικές μονάδες, χωρίς τις απαιτούμενες νόμιμες προδιαγραφές ασφαλείας.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου