Το ενδεχόμενο, να επεκταθεί το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και σε άλλα νησιά, άφησε σήμερα ανοιχτό -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης συνολικά του ΦΠΑ στην Ευρώπη, οπότε ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, θα μπορούσε το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ να επεκταθεί και σε άλλα νησιά» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μια εμμονή ότι ο ΦΠΑ πρέπει να είναι απλός χωρίς εξαιρέσεις.
Χαρακτήρισε ανάσα για τα νησιά που επωμίζονται το προσφυγικό βάρος, τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και διαμήνυσε ότι αυτός θα ισχύει, όσο ισχύει η προσφυγική κρίση.
«Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε, μπορεί ν’ αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο αυτό γίνεται για λόγους δημοσιονομικής τάξης».
Αναφερόμενος στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τόνισε ότι το μέτρο έχει ξεκινήσει για τις επιχειρήσεις και εντός της εβδομάδας ξεκινά και για τους πολίτες.
«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, επισήμανε, θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά από την 1η Ιανουαρίου του 2019».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαμήνυσε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύτηκε το Μακεδονικό και το προσφυγικό για να διατηρήσει το ΦΠΑ και τις συντάξεις, ότι αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να παίζουν κάποιοι.
«Προφανώς βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, που μια ζωή βρίσκονταν σ’ ένα παζάρι για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία» είπε.

Πηγή ert.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ