Ειδήσεις

«Light» τα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Σκουρλέτη

Η κυβέρνηση είχε «θάρρος» και έθεσε σε δοκιμασία έναν επώδυνο συμβιβασμό, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα πρέπει να αξιολογηθεί συγκριτικά με την εναλλακτική «της τυφλής ρήξης» που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, με «απρόβλεπτες συνέπειες».

Χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από το 2010, ο κ Σκουρλέτης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων», σημείωσε, εξηγώντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνουν μέτρα «που προσπαθούν να λειάνουν τις πολιτικές που δεν είναι δικές μας».

Για τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν λειτουργεί ως τεχνοκράτης αλλά ασκεί πολιτική μιλώντας εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ: «Ο Ρέγκλινγκ προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι (…) επιθυμούν να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος».

«Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε», είπε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η βελτίωση στο πρόγραμμα είναι αισθητή. Η Αθήνα κέρδισε τη «δέσμευση για τα ζητήματα του χρέους παρόλο που υπάρχει ασάφεια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η δέσμευση αυτή ήταν «κατώτερη των προσδοκιών».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου