Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσει η διαδικασία κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στο πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ.Α.Ε. έχει ήδη εγκρίνει τη σχετική δαπάνη και θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο.
Παράλληλα, συντάσσεται η μελέτη ώστε να χρησιμοποιηθεί το πάρκο ως ανοιχτός πολυχώρος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θα λειτουργεί στα πρότυπα των Πηγών Καλλιθέας όπου θα μπορούν να τελούνται πολιτικοί γάμοι, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις κλπ. Στόχος είναι, το πάρκο του Θέρμαι να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα μπορούν να χαίρονται χειμώνα-καλοκαίρι όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού.
Ως γνωστό, τον περασμένο Ιανουάριο ο δήμος Ρόδου (μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) ανεκάλεσε την παραχώρηση του Αναψυκτηρίου, εντός του δημοτικού πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ». Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο μισθωτής όφειλε το ποσό των 260.000 ευρώ από ενοίκια. Ο δήμαρχος Ρόδου είχε προτείνει να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό πάρκο όπου θα μπορεί να φιλοξενείται και η βιβλιοθήκη της Ροδιακής Έπαυλης.
Σχετικά με την αξιοποίηση του πάρκου ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος είχε δηλώσει κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου στις 29 Ιανουαρίου, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η πρότασή μου στο Σώμα, είναι είτε μέσω της ΔΕΡΜ Α.Ε. είτε απ’ ευθείας ο Δήμος Ρόδου, να το αξιοποιήσει το Θέρμαι και να το κάνει Πολιτιστικό Πάρκο στο κέντρο της πόλης, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την Ροδιακή Έπαυλη. Στο πάνω διάζωμα να μετεγκατασταθεί η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ρόδου και στον κάτω χώρο, μπορεί π.χ. να γίνει ένας πολιτιστικός χώρος, όπως ένα Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης της Ρόδου ή κάτι άλλο που θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Θα εξεταστεί η πρόταση και θα κάνουμε την σχετική μελέτη. Όσον αφορά την παραφιλολογία ότι ο Δήμος θα φέρει τον έναν ή τον άλλον επενδυτή από την Αθήνα ή από οπουδήποτε αλλού ξεκαθαρίζω: η αγορά και ο νόμος διαμορφώνουν τις όποιες καταστάσεις της μίσθωσης ή όχι. Να σταματήσει και αυτή η σπέκουλα εδώ! Τελεία και παύλα. Όλα θα γίνονται νομίμως και μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς».

Σε τροχιά ανάκαμψης
Το project του πάρκου του Θέρμαι είναι από τα πιο σημαντικά που έχει αναλάβει η ΔΕΡΜ. Α.Ε. η οποία φαίνεται να κινείται σε τροχιά ανάκαμψης. Μετά από τρεις δύσκολες χρονιές, η δημοτική επιχείρηση ανακάμπτει αυξάνοντας τα έσοδά της.
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ.Α.Ε. Γιώργος Κακούλης δήλωσε στη «δημοκρατική»: «Η εργολαβία στις Πηγές Καλλιθέας που αφορούσε στη μόνωση του δώματος της μεγάλης βεράντας έχει ολοκληρωθεί. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η επίστρωση του δαπέδου του αύλειου χώρου ανατολικά της μεγάλης ροτόντας. Έτσι έχει εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα υγρασίας και φθοράς. Ο δε αύλειος χώρος έχει καταστεί πιο λειτουργικός και εξυπηρετεί περισσότερο τις εκδηλώσεις. Η κίνηση ευελπιστούμε ότι θα αυξηθεί κατά 10-15 % σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, στην Κοιλάδα των Πεταλούδων έχουμε αναθέσει με διαγωνισμό τη μίσθωση των καντινών και των τουριστικών καταστημάτων σε ιδιώτες. Η διαδικασία της μίσθωσης ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017. Μέχρι τη λήξη της σεζόν είχαμε βγάλει όσα χρήματα βγάζαμε καθ’ όλη τη διάρκεια που λειτουργούσαμε μόνοι μας τα καταστήματα. Με δεδομένο αυτό, πιστεύω ότι φέτος θα εξελιχθούν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Παράλληλα από το ΑΚΤΑΙΟΝ εισπράττουμε κανονικά τα ενοίκια, ενώ εισπράττουμε και ενοίκια, από το αναψυκτήριο στην οδό Πατριάρχου Αλεξανδρείας, δίπλα στην πιάτσα ταξί. Οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται από τον ανάδοχο, αλλά εμείς λαμβάνουμε κανονικά τα μισθώματα, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός. Τέλος οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στο φράγμα της Απολακκιάς βρίσκονται σε καλό δρόμο. Εκτιμώ ότι θα λειτουργήσουν στο επόμενο διάστημα και θα έχει έσοδα και από εκεί η ΔΕΡΜ.Α.Ε. Φαίνεται λοιπόν ότι η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρα, όπως ήταν και η περσινή κατά την οποία καταφέραε με χρηστή διαχείριση να αποφύγουμε το λουκέτο. Τρεις ζημιογόνες περίοδοι, οδηγούν κανονικά στο κλείσιμο της εταιρείας. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη και πλέον αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ