Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την επίσχεση εργασίας στην “Ροδιακή”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΟΔΙΑΚΗ

 -ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ

  -ΑΝΕΝΔΟΤΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ  ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

  -ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚ

   ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

  -ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ

   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  -ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

  – ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  -ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

  

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και 15 περίπου ήμερες εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ. Τους οφείλονται μισθοί 4 μηνών τους οποίους η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει. Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην επίσχεση είναι οι εργαζόμενοι του τυπογραφείου το οποίο όλο αυτό το διάστημα δε λειτουργεί και το τμήμα των αθλητικογράφων. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό όλο αυτό το διάστημα την τυπώνει στην Αθήνα.

Η ταλαιπωρία των εργαζομένων έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2013 όταν η επιχείρηση άρχισε να καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών με όλα τα επιδόματα άδειες κ.λ.π.

Το 2017, αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και είχε μαζευτεί σημαντικό ποσό απλήρωτων δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας όπου συμφωνήθηκε να τους καταβάλλονται σε δόσεις οι οφειλές, με την προϋπόθεση να πληρώνονται κανονικά τους τρέχοντες μισθούς.

Όμως, από τον Οκτώβρη του 2018 που εξοφλήθηκαν τελικά οι παλιές οφειλές η εργοδοσία, ξεκίνησε, αμέσως, από τον επόμενο μήνα πάλι τις καθυστερήσεις.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν και πάλι στην επιθεώρηση εργασίας. Φυσικά δε μπορούσαν να αποδεχτούν μια πρόταση για εξόφληση σε 15 μήνες! Εκτός όμως από αυτό η επιχείρηση προσπαθεί, αξιοποιώντας όλα τα μέσα να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία.

Η εργοδοσία από  01.04.2019 έθεσε σε εφαρμογή μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία, επιλεκτικά και παράνομα, με την ανοχή της επιθεώρησης εργασίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου από την πρώτη στιγμή στηρίζει το αγώνα των εργαζομένων.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ  ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου