Τοπικές Ειδήσεις

Aποχή των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων από τα καθήκοντα τους

Αποχή από τα καθήκοντα τους το διάστημα 3-5 Μαρτιου για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοίου και για την προστασία της δημόσιας υγείας αποφάσισαν τα Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων.

Εαν εκδοθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας των 6 υπηρεσίων του Δικαστηρίου για μεγαλύτερο διάστημα η αποχή αναστέλλεται.

O Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου εξέδωσε εξάλλου και την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι σας γνωρίζουμε, ότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνήλθε εκτάκτως σήμερα κατόπιν της επείγουσας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά την εμφάνιση των 3 κρουσμάτων της νόσου covid -19 στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, αναφορικά με τα οποία δεν έχουμε λάβει γνώση καμίας διαδικασίας ιχνηλάτησης, καθώς και του συνεπακόλουθου κινδύνου που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία λόγω της μη λήψης μέχρι σήμερα απόφασης περί αναστολής εργασιών των συστεγαζομένων υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου και αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.
Σε περίπτωση που ληφθεί νωρίτερα απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου από τα αρμόδια όργανα η αποχή λύεται αυτοδικαίως.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε, ότι κατόπιν έκτακτης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου ελήφθη απόφαση περί αποχής αυτών από τα καθήκοντά τους κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου