Ρεπορτάζ

Σε “τροχιά” προσυνεδριακών διαδικασιών κινείται το «Κίνημα Αλλαγής»

Σε «τροχιά» προσυνεδριακών διαδικασιών κινείται το «Κίνημα Αλλαγής» ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου που θα γίνει στις 16, 17 και 18 Μαρτίου 2018.
Για τις διαδικασίες, προέβησαν σε σχετική ενημέρωση τα στελέχη του Κινήματος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες.
Μιλώντας ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τα Δωδεκάνησα κ. Δημήτρης Παμπάκας, τόνισε τα εξής:
«Η εγγραφή των μελών για να ψηφίσουν τους υποψήφιους συνέδρους έληξε. Ωστόσο, όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη κατά την διάρκεια των διαδικασιών για εκλογή προέδρου, δεν χρειάζονται νέα εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται εάν το επιθυμούν- είναι να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ή να αλλάξουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο επιθυμούν να ψηφίσουν. Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, είναι ότι το Μητρώο Μελών δεν είναι ανοιχτό, αλλά κλειστό. Η διαδικασία θα γίνει με εκλογικούς καταλόγους. Οι υποψηφιότητες, κλείνουν την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 12 το μεσημέρι και σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, η προθεσμία είναι το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018. Η εκλογική διαδικασία θα γίνει στις 11 Μαρτίου 2018. Στην Ροδο θα στηθεί μία κάλπη καθώς και σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο (από μία). Το ίδιο θα γίνει και ανά νησί. Ο χώρος που θα διενεργηθούν οι εκλογές θα είναι πιθανόν το Ροδίνι».
Στο Νότιο Συγκρότημα θα εκλεγούν 20 σύνεδροι για το νησί της Ρόδου και από ένας από κάθε άλλο νησί (Κάρπαθο, Καστελόριζο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Κάσο).
Για όλο το νομό θα είναι 38 οι σύνεδροι: 6 από την Κω, 2 από την Κάλυμνο και ένας την Αστυπάλαια, τη Λέρο, την Πάτμο και τη Νίσυρο».
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν και στελέχη αριστείνδην τα οποία θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές των συνέδρων (εκλεγμένοι από τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, συνδικαλιστικοί φορές κ.λπ.)
Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί προσομοίωση της διαδικασίας σε όλα τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν.
Να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική ημερίδα στο ξενοδοχείο «Πλάζα» και ώρα 5.30μ.μ. με θέμα «Τουρισμός και Κοινωνικός Ιστός».
Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Βασιλαράς «επειδή υπάρχει στην Ρόδο η μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού, θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό, το όφελος και αν θα μπορούν να σημειωθούν βελτιωτικές παρεμβάσεις. Θέλουμε ν’ ακούσουμε και τις τοπικές αρχές, τους τοπικούς φορείς, το ΤΕΕ, το ΕΒΕΔ, το ΕΚΡ, τον ΙΣΡ κ.λπ. στους οποίους έχουμε στείλει προσκλήσεις κι ευελπιστούμε να συμμετέχουν για να ακούσουμε τις θέσεις τους».
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για το Νότιο Αιγαίο κ. Αντώνης Κολιάδης, τόνισε στην τοποθέτησή του τα εξής: «Στόχος στην εκλογική διαδικασία είναι η εκλογή των συνέδρων και το μεγάλο στοίχημα είναι να πορευτούμε ενωμένοι. Προερχόμαστε όλοι από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο και σκοπός μας είναι να πορευτούμε ενωμένοι, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της συγκρότησης ενός ενιαίου πολιτικού φορέα και να αποτελέσουμε τον καταλύτη για την πολιτική σταθερότητα στην χώρα. Υπάρχουν, βέβαια, διαφωνίες αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, η επομένη του Συνεδρίου να μας βρει με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους για όλα τα προβλήματα της χώρας», διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι μετά το Συνέδριο, ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου