Πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου θα δοθεί λύση στην τέλεση πολιτικών γάμων στην Λίνδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ήδη έχει εξευρεθεί το σημείο όπου θα τοποθετηθεί η ξύλινη πλατφόρμα στην οποία θα γίνεται η τελετή.
Η πλατφόρμα θα τοποθετηθεί σε σημείο που φόντο θα έχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Η λύση επελέγη ανάμεσα από τρεις εναλλακτικές επιλογές, με σκοπό να προστατευθεί το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, μετά το σάλο που ξέσπασε με την επίμαχη φωτογραφία που απεικόνιζε ζευγάρι να ερωτοτροπεί στο προαύλιο.
Η τελική επιλογή για την χωροθέτηση της πλωτής πλατφόρμας έγινε σε συνεργασία της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινότητας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα πάντα με το γράμμα του νόμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα του χώρου και το περιβάλλον.
Μάλιστα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει αναλάβει να καλύψει το κόστος της κατασκευής αφού ετοιμαστεί η μελέτη από τον Δήμο Ρόδου.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Λίνδος ως γαμήλιος προορισμός και να σταματήσουν οι ακυρώσεις που μέχρι σήμερα, διαδέχονται η μία την άλλη.
Οι tour operators πάντως εξακολουθούν να πιέζουν για την επιτάχυνση των διαδικασιών οι οποίοι υπό τον φόβο να μην είναι έτοιμη εγκαίρως η πλατφόρμα, ήδη οδήγησαν πολλούς μελλόνυμφους σε άλλα νησιά για την τέλεση του γάμου τους.
Οι ακυρώσεις γάμων πάντως συνεχίζονται με ανησυχητικούς ρυθμούς λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, μετά τον σάλο που ξέσπασε σε τοπικό, πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, όταν ζευγάρι νεονύμφων απαθανατίστηκε να ερωτοτροπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου.
Οι φωτογραφίες του ζευγαριού ανέβηκαν στην προσωπική σελίδα της νύφης Carly Lunn στις 5 Οκτωβρίου 2017, ο βρετανικός Τύπος «αλίευσε» την επίμαχη φωτογραφία, την δημοσίευσε και επακολούθησε αναπαραγωγή του θέματος με ποικίλα σχόλια τόσο εκτός όσο και εντός του ελλαδικού χώρου.
Ο πολιτικός γάμος τελέστηκε από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργο Ελευθερίου στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, ο οποίος μετά την τελετή αποχώρησε, το ζευγάρι όμως παρέμεινε προκειμένου να βγάλει τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες. Ανάμεσα στις αναμνηστικές φωτογραφίες του ζευγαριού με τους συγγενείς και τους φίλους, είναι κι εκείνη που η νύφη φέρεται να κάνει στοματικό έρωτα στον γαμπρό στο πίσω μέρος του μοναστηριού, η δημοσιοποίηση της οποίας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την απόφαση του μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου να απαγορεύσει την τέλεση πολιτικών γάμων στο γραφικό εκκλησάκι.
Η δημοσιοποίηση της επίμαχης φωτογραφίας είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, καθώς το ζευγάρι προσέβαλε όχι μόνο τον ιερό χώρο του Αγ. Παύλου αλλά τα χρηστά ήθη και έθιμα της κοινωνίας.
Η απόφαση ωστόσο για απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου θορύβησε τους tour operators που ήδη είχαν προγραμματίσει πολλούς πολιτικούς γάμους για το 2018.

Τα περίπου 700 με 800 ζευγάρια που φτάνουν στη Λίνδο στη διάρκεια της σεζόν για να παντρευτούν συνοδευόμενα από συγγενείς και φίλους, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του τοπικού τουρισμού στο οποίο μάλιστα έχουν επενδύσει οι φορείς, ωστόσο μετά την απαγόρευση των πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου κινδύνευσαν όλα να τιναχθούν στον αέρα και η τοπική οικονομία να υποστεί τεράστιο πλήγμα.
Είναι ενδεικτικό, όπως είχε δηλώσει στη «δ» ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, ότι «βομβαρδίζεται» καθημερινά από τηλεφωνήματα εκπροσώπων tour operators αλλά και δημοσιογράφων μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων και περιοδικών για το τι τελικά θα γίνει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ