Σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο την λειτουργία της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου όσο και την πρόσφατη Γ.Σ. του ΕΚΡ, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπογράμμισε κατ’ αρχήν τα θέματα που έθεσε η παράταξη στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: «Θεωρήσαμε ως παράταξη στο δ.σ. να θέσουμε κάποια ζητήματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη τα οποία είναι σημαντικά και αφορούν πάρα πολύ κόσμο. Δεν είμαστε από τις παρατάξεις που μπαίνουμε στην διαδικασία της προσωπικής αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας, καθώς πρόκειται για πολιτικά ζητήματα κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι σοβαρά ζητήματα και θα τα βρούμε μπροστά μας. Ένα από αυτά, έχει να κάνει με την διαχείριση ενός νέου φορέα των περιοχών ‘Νατούρα’ στην Ρόδο. Αυτό, ανοίγει ξεκάθαρα την πόρτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντα να βάλουν χέρι στις περιοχές αυτές αφού θα φέρουν κέρδη. Δηλαδή οι περιοχές δεν θα είναι επισκέψιμες για τον ροδιακό λαό και δεν θα είναι προσβάσιμες στον κόσμο», όπως είπε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα με την πρώην ΔΕΥΑΙ, καθώς όπως ανέφερε «στο προηγούμενο διάστημα κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν τις αγωνίες των ανθρώπων αυτών, με μια τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι. Από την απάντηση του κυρίου δημάρχου, φάνηκε ότι τα πράγματα δεν είναι εξακάθαρα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερώσουμε τον κόσμο και θα σταθούμε δίπλα τους εάν θέλουν να κάνουν κινητοποιήσεις».
Ο κ. Πότσος, αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στην Γερμανική Fraport δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα: «Τα αεροδρόμια που ανέλαβε η Fraport, απαλλάσσονται από τα τέλη. Βλέπουμε ότι τελικά δεν ήρθε η ανάπτυξη με την ιδιωτικοποίηση και φυσικά υλοποιείται η κυβερνητική πολιτική προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και όχι του λαού, που θα πληρώσει το…μάρμαρο».
Τέλος, αναφέρθηκε στην Γ.Σ. του ΕΚΡ όπου (ως παράταξη της ΔΑΣ του ΠΑΜΕ) κατηγόρησε την διοίκηση ότι υποβάθμισε την διαδικασία: «Η Γ.Σ. υποβαθμίστηκε από την πλειοψηφία αφού έγινε μία εργάσιμη ημέρα, και οι εργαζόμενοι δεν είχαν την ευχέρεια να συμμετέχουν. Έμειναν αναπάντητα μια σειρά από ζητήματα που για εμάς είναι σημαντικά. Η διοίκηση υπερασπίστηκε τις πολιτικές θέσεις της ΓΣΕΕ που λέει ότι η απεργία δεν έχει πια αποτελέσματα όταν η ίδια η κυβέρνηση καταργεί αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες».
Αναφέρθηκε ακόμη, στα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς σαν παράταξη καταψηφίσαμε τον προγραμματισμό και τον απολογισμό που ουσιαστικά στηρίχθηκε σε μια σειρά από ανακοινώσεις και σε ποιες απεργίες συμμετείχε. Το ΕΚΡ σε πολλές περιπτώσεις στήριξε και την στάση της δημοτικής αρχής σε θέματα όπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και η διεκδίκηση των δεδουλευμένων από εργαζόμενους. Εμείς ξέρουμε τους συσχετισμούς στο ΕΚΡ αλλά, μάς ενδιαφέρουν οι συσχετισμοί στην κοινωνία. Θα εξακολουθήσουμε να καταγγέλλουμε την στάση του ΕΚΡ που παραμένει ‘κλειστό’ για τους εργαζόμενους και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ