Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού

Το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας είναι αδιαπραγμάτευτο, για το κεντρικό κράτος όμως φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο.

Το συνταγματικό τους δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, με την κάλυψη των θέσεων του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με βάση το οργανόγραμμα των δομών υγείας, αντί για δεδομένο παραμένει μέχρι σήμερα ζητούμενο σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελλορίζου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αποκλεισμού των νησιωτών ακόμα και από βασικές υπηρεσίες υγείας, διότι οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο στα χαρτιά και το Ιατρείο λειτουργεί με έναν αγροτικό γιατρό. Οι εκκλήσεις των κατοίκων για στελέχωσή του με γιατρούς ειδικότητας, εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαν συμμάχους στον αγώνα τους.

Η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στο Καστελλόριζο που συνεχώς αναπτύσσεται αλλά οι υποδομές παραμένουν στάσιμες, δυσκολεύει την ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον.

Η βελτίωση των λιμενικών υποδομών για να έχει την δυνατότητα το νησί να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη, τουριστικά και επαγγελματικά, είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και για την ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού.

Οι κάτοικοι του Καστελλορίζου, σε αυτή την ξεχωριστή από κάθε άποψη γωνιά του Αιγαίου, πέρα από τις επισκέψεις περιφερειαρχών, βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, έχουν ανάγκη, όταν κλείνουν οι κάμερες και σβήνουν τα φλας, να παραμένουν ανοιχτά τα αυτιά των διοικούντων.

Ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και αυριανή Περιφερειακή Αρχή θα απαιτούμε από την Αθήνα, δεν θα επαιτούμε. Μια περιφερειακή αρχή, πρέπει να είναι αποτελεσματική για τους κατοίκους της και όχι αρεστή στην εξουσία.

Το όραμά μας για Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς την στήριξη των νησιωτών.

Εμείς δεν θα  περιμένουμε να επισκεφθούμε το Καστελλόριζο, για να ενημερωθούμε για τα προβλήματά του. Τα γνωρίζουμε. Δεν χρειαζόμαστε κάμερες και φωτογράφους για να «καταγράψουν» το ενδιαφέρον μας για τους ακρίτες ήρωες της Δωδεκανήσου, του Νοτίου Αιγαίου, της Ελλάδας ολόκληρης.  Η αγωνία τους είναι και δική μας αγωνία, οι ανάγκες τους είναι και δικές μας ανάγκες.

Ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό.

Μαζί θα διεκδικήσουμε την στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καστελλορίζου, μαζί θα δρομολογήσουμε έργα υποδομών στα οποία υστερεί σημαντικά το νησί γιατί δεν είχε μέχρι σήμερα συμμάχους παρά μόνο επισκέπτες των λίγων ωρών, μαζί ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» θα απαιτήσουμε από το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί ότι είμαστε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών και όχι Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου