Ειδήσεις

Σύλληψη δύο διακινητών μεταναστών στην Ψέριμο

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δώδεκα (12) αλλοδαπών προσφύγων και του αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ συνελήφθη και ο αλλοδαπός φερόμενος διακινητής τους.

Ακόμη, στον εντοπισμό και τη σύλληψη είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προσφύγων και του αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν βραδυνές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της νήσου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καλύμνου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ συνελήφθη και ο αλλοδαπός φερόμενος διακινητής τους.
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου