Τοπικές Ειδήσεις

Αστυπάλαια: Ξεκινά η πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen – Επιδότηση μέχρι €20.000

Η κρατική επιχορήγηση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιστοιχεί στο 40% της λιανικής τιμής προ φόρων (για τίμημα μέχρι €50.000), με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000 ευρώ – Εκπτωση μέχρι €7.750 προσφέρουν οι κατασκευάστριες Volkswagen και Seat, ακόμη €3.000 πρόσθετη επιδότηση για απόσυρση και €500 για αγορά φορτιστή
Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε νησί-πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα έχει ως έναν από τους βασικούς πυλώνες την αντικατάσταση των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί με ηλεκτρικά. Aπό σήμερα, η αντικατάσταση αυτή εισέρχεται στη φάση υλοποίησης, με την έναρξη λειτουργίας της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr μέσω της οποίας οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν.

Τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και η Volkswagen έχουν αναπτύξει μια σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι, ιδιώτες-κάτοικοι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια, να επωφεληθούν και να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές ηλεκτρικό όχημα.

 

Τα διαθέσιμα προς αγορά ηλεκτρικά οχήματα από το Volkswagen είναι τα Volkswagene-up!, ID.3, ID.4 και πολύ σύντομα θα προστεθεί και το ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125 eScooter, με τις δύο εταιρείες να προσφέρουν συνδυαστικά σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά τους, που φτάνουν έως τα 7.750 ευρώ. Στην ήδη προνομιακή αυτή τιμή, το Δημόσιο υποστηρίζει από την πλευρά του την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με ειδική επιπλέον επιδότηση, που για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιστοιχεί στο 40% της λιανικής τιμής προ φόρων (για λιανική τιμή έως 50.000 ευρώ), με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000 ευρώ. Επιπλέον αυτής, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν πρόσθετη επιδότηση 3.000 ευρώ, για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος, ενώ στη διάθεσή τους προς αγορά είναι φορτιστές οικιακής χρήσης, οι οποίοι επιδοτούνται με το ποσό των 500 ευρώ.

Αθροιστικά, η επιδότηση από την κατασκευάστρια εταιρεία και το Δημόσιο φτάνει τις 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την πλατφόρμα astypalea-sustainable-island.gr ξεκίνησε η λειτουργία και της πλατφόρμας «e-Astypalea», στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-astypalea.gov.gr. Στην πλατφόρμα αυτή, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δικαιούχοι, αφού αποκτήσουν πρόσβαση με τους κωδικούς τους στο Taxis, μπορούν να αιτηθούν την επιδότηση που δικαιούνται για αγορά ηλεκτρικού οχήματος ως κάτοικοι ή επιχειρηματίες στην Αστυπάλαια, με τη διαδικασία της αίτησης να ολοκληρώνεται πλήρως ψηφιακά.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου