ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόλις ένας στους τρεις οφειλέτες κρατά τις 100 δόσεις-Αποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΚΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛ.

Μόνο τα 2 δισ. ευρώ από αρχικά ενταγ­μέ­νες οφειλές ύψους 3,9 δισ. ευρώ προς το ΙΚΑ παρα­μέ­νουν σε ρύθμιση, με τους οφει­λέ­τες του μεγα­λύ­τε­ρου ασφα­λι­στι­κού ταμείου που εξυ­πη­ρε­τούν τις δόσεις τους να ανέρ­χο­νται πλέον, σε 56.321, όταν συνο­λικά, στη ρύθμιση είχαν εντα­χθεί 136.942 οφει­λέ­τες, δηλαδή κάτι περισ­σό­τερο από ένας στους τρεις.

Τα μηνιαία στοι­χεία του ΙΚΑ είναι απο­κα­λυ­πτικά, καθώς δεί­χνουν ότι τον Ιούνιο του τρέ­χο­ντος έτους, στα ταμεία του Ιδρύ­μα­τος μπήκαν από ληξι­πρό­θε­σμες οφειλές που είχαν εντα­χθεί στις 100 δόσεις, μόλις 73.578 ευρώ, όταν κατά τον ίδιο μήνα, εκτός ρύθ­μι­σης βρέ­θη­καν ποσά της τάξης των 48,2 εκατ. ευρώ.

Συνο­λικά, από τους 132.942 οφει­λέ­τες που εντά­χθη­καν στη ρύθμιση, οι 15.165 πλή­ρω­σαν εφάπαξ τις οφειλές τους και άλλοι 7.640 έχουν ολο­κλη­ρώ­σει τις πλη­ρω­μές των δόσεων. Αντί­θετα, εκτός βρέ­θη­καν 57.816 οφει­λέ­τες, με απο­τέ­λε­σμα σήμερα, να κατα­βάλ­λουν δόσεις μόλις 56.321. Μέσα σε ένα μήνα, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2016 εκτός ρύθ­μι­σης βρέ­θη­καν 1.251 οφει­λέ­τες, ενώ υπήρξαν και 15 που ολο­κλή­ρω­σαν τη δια­δι­κα­σία διευ­θέ­τη­σης των ληξι­πρό­θε­σμων οφειλών.

Την ίδια στιγμή, το ΙΚΑ μέσω Κέντρο Είσπρα­ξης Ασφα­λι­στι­κών Οφειλών εντεί­νει τις ενέρ­γειές του γιαανα­γκα­στική είσπραξη οφειλών. Είναι χαρα­κτη­ρι­στικό ότι, εντός Ιουνίου προ­χώ­ρησε στην έκδοση 1.768 ενταλ­μά­των για κατα­σχέ­σεις και προ­χώ­ρησε τις κατα­σχέ­σεις για 1.525 περι­πτώ­σεις, συνο­λι­κής οφειλής περίπου 40 εκατ. ευρώ. Η δια­δι­κα­σίες εντά­θη­καν κατά τον προη­γού­μενο μήνα Μάιο όπου εκδό­θη­καν 1.249 εντάλ­ματα και προ­χώ­ρησε η δια­δι­κα­σία για 929 κατα­σχέ­σεις, όταν τους προη­γού­με­νους μήνες, οι δια­δι­κα­σίες ήταν σημα­ντικά πιο αργές.

Ειδικά για τις απο­λε­σθέ­ντες ρυθ­μί­σεις και χρέη 14,9 εκατ. ευρώ κινή­θη­καν κατά τον Ιούνιο οι δια­δι­κα­σίες έκδοσης 484 ενταλ­μά­των και πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 430 κατα­σχέ­σεις.

euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.