Τοπικές Ειδήσεις

Το Λιμενικό Ταμείο βάζει τάξη στη μαρίνα Μανδρακίου

Μπαίνει τάξη στην μαρίνα Μανδρακίου, με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ημερόπλοια και τα σκάφη που δραστηριοποιούνται με εκκίνηση στους λιμένες της πόλης αλλά και οι επιβάτες.
Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι η ευταξία στο κέντρο της πόλης, η εξυπηρέτηση των επιβατών και των σκαφών αλλά και η βελτίωση της εικόνας του προβεβλημένου τουριστικού λιμένα του Μανδρακίου απ΄όπου την τουριστική περίοδο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και που αποτελεί την προμετωπίδα της πόλης της Ρόδου.
Προκειμένου να αποφευχθούν «παραφωνίες», των προηγούμενων ετών αλλά και για να επιβληθεί τάξη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Βαγιανάκης έφερε το θέμα στο ΔΛΤΝΔ ώστε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση, οι ιδιοκτήτες/νόμιμοι αντιπρόσωποι πλοίων/σκαφών που εκδίδουν εισιτήρια και δραστηριοποιούνται σε πλόες με προορισμούς εντός της νήσου Ρόδου, τη Σύμη, τη Χάλκη και την Τήλο, υποχρεώνονται να τοποθετήσουν υπαίθρια κινητά εκδοτήρια εισιτηρίων κατά μήκος του κρηπιδώματος της μαρίνας Μανδρακίου Ρόδου υπό περιοριστικούς όμως πλέον όρους.
Ειδικότερα, η τοποθέτηση της φορητής ιδιοκατασκευής επιτρέπεται μόνο στο κρηπίδωμα και μέχρι το τέλος των παρτεριών σε θέση που θα υποδειχθεί από το αρμόδιο Γραφείο της μαρίνας και κατόπιν εφάπαξ προπληρωμής του οριζόμενου για κάθε τουριστική περίοδο οικονομικού ανταλλάγματος.
Επιπλέον, δεδομένου ότι για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Μαρίνας και για την εύρυθμη λειτουργία της, υφίστανται διαρκώς αυξανόμενες δαπάνες εργασιών βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών της εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για τις υπηρεσίες φύλαξης αυτής άνευ μάλιστα δεσμευτικής υποχρέωσης εφαρμογής τον Κώδικα Ι. S.P. S. και δεδομένου ότι υφίσταται πλέον 24ωρη φύλαξη και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οριζόμενο έως σήμερα ανά τουριστική περίοδο οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 600€ για την τοποθέτηση υπαίθριων κινητών εκδοτηρίων εισιτηρίων πλοίων -σκαφών κατά μήκος του κρηπιδώματος της μαρίνας Μανδρακίου Ρόδου, θα αναπροσαρμοσθεί στο ποσό των 1.200€.
Η τοποθέτηση της φορητής ιδιοκατασκευής έκδοσης εισιτηρίων και η θέση της θα εγκρίνονται από το αρμόδιο Γραφείο της μαρίνας κατόπιν υποβολής αίτησης του ενδιαφερομένου, στην οποία πέραν των επισυναπτόμενων σε αυτήν ευρισκομένων σε ισχύ ναυτιλιακών εγγράφων των πλοίων – σκαφών αλλά και των σε ισχύ (κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης) ναυτιλιακών εγγράφων των όρων & προϋποθέσεων δραστηριοποίησής τους, θα πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία των ατόμων (έως 2) που θα απασχολούνται στην έκδοση εισιτηρίων.
Οι φορητές ιδιοκατασκευές και τα άτομα που θα εκδίδουν τα εισιτήρια μέσα στη ζώνη της μαρίνας Μανδρακίου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα και να φέρουν διακριτική κάρτα στην οποία αναγράφεται η σχετική άδεια του Φορέα.
Η επικόλληση διαφημιστικών και η ανάρτηση πινακίδων θα επιτρέπεται μόνο στις προβλεπόμενες από τον Φορέα ειδικές θέσεις επί της φορητής ιδιοκατασκευής.
Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπ΄όψιν, την έλλειψη λιμενικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Ρόδου, το γεγονός ότι ανέκαθεν -προ της λειτουργίας του λιμένα Μανδρακίου Ρόδου ως Τουριστικού Λιμένα- εντός της Μαρίνας Μανδρακίου Ρόδου δραστηριοποιούνται ημερόπλοια και σκάφη που εκτελούν ημερήσιους πλόες με προορισμούς εντός της νήσου Ρόδου και τη Σύμη, ενώ υπάρχουν και σκάφη που λόγω του όγκου τους δεν ελλιμενίζονται εντός της Μαρίνας, την πρακτική αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων πάνω από τα σκάφη, την ίση μεταχείριση των ενδιαφερομένων και την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού και έπειτα από τη σχετική αλληλογραφία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δωδεκανήσου.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Βαγιανάκη, με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται η διασφάλιση εσόδων με τα οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέρος αναγκαίων εργασιών βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Μαρίνας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.
Επιπλέον εξυπηρετούνται λόγοι δημοσίου συμφέροντος γενικότερα που καλείται να εξυπηρετήσει ο Φορέας, για την εξυπηρέτηση της επιβατικής – τουριστικής κίνησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου