Συνέντευξη στον
Δημήτρη Γκαρτζώνη

“H NΔ είναι σήμερα η γενική παράταξη του κέντρου, η παράταξη της μέσης οικογένειας και της κανονικότητας”, δηλώνει σε συνέντευξή της στη «δημοκρατική», η βουλευτής κ. Κατερίνα Μάρκου, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Μοσχάτου. Παράλληλα δηλώνει «στρατιώτης του προέδρου» επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν και η αιτία που έστρεψε το βλέμμα της στη ΝΔ.
Για να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση χρειάζεται να πιστέψει ότι η προκοπή, τα εισοδήματα, οι νέες θέσεις εργασίας έρχονται από την αγορά γι’ αυτό πρέπει οι δουλειές που φτιάχνουμε να είναι ανταγωνιστικές, αναφέρει η κα Μάρκου, η οποία τονίζει πιο πέρα πως η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τη ληστεία με τις τρελές εισφορές του ΕΦΚΑ στους ιδιώτες επαγγελματίες, πρέπει να αποκλιμακώσει τους φόρους και να δώσει κίνητρα για να γίνουν μεγάλες δουλειές.
• Πρόσφατα ενταχθήκατε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση αυτή; Δηλώνετε ότι ο φυσικός σας χώρος είναι το κέντρο. Προξένησε εντύπωση η απόφασή σας…
Η ΝΔ είναι σήμερα η γενική παράταξη του κέντρου, η παράταξη της μέσης οικογένειας και της κανονικότητας. Είναι επίσης ευρύτατη και λαϊκή. Στις αξίες, έχει πλέον οικογένειες που την υποστηρίζουν με μεικτές προοδευτικές και συντηρητικές αντιλήψεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιστορική του ομιλία το 1976 έλεγε ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει περισσότερο από αυτούς που την επικαλούνται…
Υπάρχει τίποτα πιο επίκαιρο από αυτό; Η κυβέρνηση αυτή είναι μια πολιτική συμμορία που χρησιμοποιεί κάποιες αόριστες αξίες της Αριστεράς τις οποίες στην πράξη τις υπονομεύει βάναυσα. Ένας πραγματικός δημοκράτης και πατριώτης αριστερός σήμερα μπορεί να ανήκει μόνο στη μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη, η οποία περιλαμβάνει κατά τη γνώμη μου και πολίτες που κάποτε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, Δράση, κ.ο.κ.
• Νιώθετε συνεπώς ότι ανήκετε στο φυσικό σας πολιτικό χώρο; Πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας; Ποιος ο ρόλος σας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ;
Έχω πει ότι είμαι στρατιώτης του Προέδρου. Ήταν, να πω την αλήθεια, και η αιτία που έστρεψα το βλέμμα μου στη ΝΔ. Άλλωστε, οι παραπάνω πολίτες που σας είπα ήρθαν, γράφτηκαν και ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Η ΝΔ με το να δεχθεί τους πολίτες αυτούς έκανε ήδη ένα πολύ μεγάλο βήμα για να εγκατασταθεί στο κεντρικότερο σημείο του πολιτικού συστήματος.

• Θα είστε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία;
Είπαμε, ό,τι πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι στερεότυπη απάντηση αυτή, πραγματικά νιώθω πολύ ελεύθερα και άνετα στη ΝΔ να κάνω, σε ένα μεγάλο κόμμα τόσο καλά οργανωμένο πλέον, ό,τι πραγματικά μπορώ για να συμβάλω στη μεγάλη νίκη που θα διώξει τους καταστροφείς της χώρας από την κυβέρνηση.
• Δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε σε μία νίκη της ΝΔ εάν διεξάγονταν τώρα οι εκλογές; Είναι έτοιμη (η ΝΔ) να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας;
Η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να είναι έτοιμη. Δεν θα έχει περίοδο χάριτος, δεν θα έχει ούτε 100 μέρες. Δεν θα πέσει όμως και στην παγίδα της χρονικά μικρής διακυβέρνησης ανάμεσα στις εκλογές και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά τη γνώμη μου, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, και γι αυτό πρέπει να ψηφίσουν με πολιτική ωριμότητα, ότι η ΝΔ θα κάνει το οτιδήποτε για να έχει ορίζοντα 4ετίας. Διαφορετικά δεν έχει και νόημα άλλωστε.
• Υπάρχει τρόπος για να βγει από την κρίση και να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια; Είστε αισιόδοξη για την χώρα;
Η χώρα χρειάζεται να πιστέψει στην αγορά, ότι η προκοπή, τα εισοδήματα, οι νέες θέσεις εργασίας έρχονται από την αγορά και γι αυτό πρέπει οι δουλειές που φτιάχνουμε να είναι ανταγωνιστικές. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος και η μόνη αλήθεια. Τα άλλα όλα είναι για να χαϊδεύουν αυτιά. Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να άρει τα όποια εμπόδια υπάρχουν και να καταργήσει τη ληστεία με τις τρελές εισφορές του ΕΦΚΑ στους ιδιώτες επαγγελματίες. Να αποκλιμακώσει τους φόρους και να δώσει κίνητρα να γίνουν μεγάλες δουλειές. Είναι δυνατόν η χώρα να έχει 20 μαρίνες και η Τουρκία απέναντι 80; Νέες δουλειές λοιπόν.
• Έχετε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Τι θα άλλαζε;
Μιλάμε για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τα οποία θα αξιολογούνται από το εξωτερικό και οι πολίτες και οι γονείς θα ξέρουν πού στέλνουν τα παιδιά τους. Δε λέμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Μ. Βρετανία φυσικά, κ.ά. Έχουμε μείνει πολύ πίσω, αυτή είναι η τραγική αλήθεια και η κυβέρνηση προσπαθεί περαιτέρω να ισοπεδώσει τις σπουδές βάζοντας όλον τον κόσμο άρον άρον μέσα στα Πανεπιστήμια. Το ξέρετε ότι έχουμε σήμερα πλέον υπερδιπλάσια αναλογία καθηγητή – φοιτητών στην Ελλάδα; Τι μάθημα να γίνει με εκατοντάδες στα αμφιθέατρα; Δεν είναι πια έτσι τα Πανεπιστήμια διεθνώς. Γι αυτό και βλέπετε μεγάλα, τεράστια ελλείμματα στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Να είμαστε ειλικρινείς.
• Πώς σχολιάζετε τις γεωπολιτικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα; Ποια είναι η άποψή σας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και της κράτησής τους όλο αυτό το διάστημα στην Τουρκία;
Γιατί δεν ρωτάτε τον κρυμμένο Καμμένο; Οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν καθώς ήρθε ο Ερντογάν και είδε με τα μάτια του αυτά που είδαμε κι εμείς. Πλήρη διάλυση και ασχετοσύνη από τους κ.κ. Κοτζιά, Τσίπρα και Καμμένο. Έχουν πληγεί τα σύμβολα της δημοκρατίας μας με αυτούς τους άσχετους, απάτριδες μπαχαλάκηδες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται παρά να κάνουν μόνο τις δουλειές τους και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τα εθνικά θέματα για να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ