Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με την ίδια τύχη που έχει η χρεωμένη Ελλάδα, δήλωσε ο συντηρητικός υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν, επαναλαμβάνοντας σκοπίμως μια φράση του που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο νησί αυτό της Μεσογείου πριν από δέκα χρόνια.

“Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει εδώ στην Κορσική το 2007. Είμαστε ένα κράτος που βρίσκεται σε πτώχευση…Εχουμε ένα χρέος που μας υποχρεώνει να αναζητάμε καθημερινά δισεκατομμύρια ευρώ στις διεθνείς αγορές”, είπε ο Φιγιόν προς τους υποστηρικτές του.

“Η Γαλλία σήμερα είναι μια χώρα που μπορεί να καταρρεύσει σαν την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, ακόμη κάποια στιγμή και σαν την Ελλάδα”.

Ο Φιγιόν έχει βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία στην ανάγκη περιορισμού των δημοσίων δαπανών και μείωσης του ελλείμματος της χώρας λέγοντας ότι θα καταργήσει 500.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων και θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 100 δισ ευρώ–προτάσεις που είναι σκληρότερες από εκείνες όλων των υπόλοιπων βασικών υποψηφίων.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 στην Κορσική, ως πρωθυπουργός υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο Φιγιόν είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα λέγοντας ότι ηγείται ενός διελυμένου κράτους.

“Είμαι επικεφαλής ενός κράτους που βρίσκεται σε πτώχευση. Είμαι αρχηγός ενός κράτους που επί 15 χρόνια παρουσιάζει ένα τεράστιο έλλειμμα. Είμαι επικεφαλής μιας χώρας που δεν έχει υπερψηφίσει έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό μέσα σε 25 χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί”, είχε δηλώσει τότε.

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ