Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα απήθυνε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Veysi Kaynak λίγες ώρες μετά τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

 
«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους» στο Αιγαίο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».

«Οι βραχονησίδες “Καρντάκ” (σσ όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.

Άμεσα, οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου δημοσιεύθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους όπως αυτόν της εφημερίδας Σαμπάχ, που στην ιστοσελίδα της γράφει: «Η κυβέρνηση “εξηγεί” τα Ίμια».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ