Υπερηφάνεια και σεβασμός. Αυτές είναι οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν καλύτερα την εκδήλωση του ΣΕΠΚ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο “Athens Avenue”. Περηφάνια για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες προπονητές και σεβασμός για αυτούς που τιμήθηκαν. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Παναγιώτη Γιαννάκη που αναφέρθηκε στην επίμονη προσπάθεια του Συνδέσμου σε ότι αφορά την επιμόρφωση των μελών του, αλλά και στο συνδικαλιστικό του έργο. Το 2016 ήταν η χρονιά που ο ΣΕΠΚ επανέφερε το Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης, που ήταν αφιερώμενο στη μνήμη του Μάκη Δενδρινού, ενώ καινοτόμησε στο Διεθνές Σεμινάριο Θεσσαλονίκης, με την παρουσίαση της μεθόδου ολόκληρων τεχνικών τιμ, όπως ήταν αυτό του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ και αυτό του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΕΠΚ στάθηκε στη δυναμική προσέλευση του κόσμου και στη συνέχεια υπογράμμισε την προσπάθεια για κατοχύρωση και διασφάλιση της κατάρτισης και της πιστοποίησης των Ελλήνων προπονητών, μέσω των συζητήσεων με την Πολιτεία για τον νέο αθλητικό νόμο.
Μετά τον χαιρετισμό του Παναγιώτη Γιαννάκη βραβεύτηκαν τέσσερις άνθρωποι που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο ελληνικό μπάσκετ και έχουν παρουσιάσει λαμπρό έργο: ο Τάκης Κορωναίος, ο Σταύρος Κατσαφάδος, ο Νίκος Νεσιάδης και ο Δημήτρης Μπασούρης.
Ακόμη, τιμήθηκαν οι προπονητές που έκαναν διακρίθηκαν το 2016, όπως ο Δημήτρης Ιτούδης (πρωταθλητής Ευρώπης και VTB), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (πρωταθλητής Ελλάδος), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου (άνοδος στην Α’ Κατηγορία Νέων Ανδρών), ο Γιάννης Γερεουδάκης (Άνοδος στην Α’ Κατηγορία Νεανίδων), ο Αθηνά Ζέρβα (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών Γυναικών), ο Βασίλης Φραγκιάς (χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Αραβικού Κόλπου), ο Στέργιος Κουφό (πρωταθλητής και κυπελλούχος Κατάρ), ο Κρις Χουγκάζ (πρωταθλητής και κυπελλούχος Αυστρίας), ο Γιώργος Βόβορας (κυπελλούχος Κύπρου), ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος (πρωταθλητής και κυπελλούχος Τουρκίας) και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (κυπελλούχος Τυνησίας). Αλλά και οι προπονητές που κατέκτησαν πρωτάθλημα ή άνοδο στις εγχώριες διοργανώσεις.
Τον λόγο τελευταίος πήρε ο πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ με την εφηβική ομάδα του Ικάρου Καλλιθέας, Κώστας Σορώτος, που συμβούλεψε τους νεότερους “να ασχοληθούν με τις μικρές ηλικίες, να μάθουν τα βασικά στα παιδιά, να τους βοηθήσουν να χτίσουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους και να γίνουν καλοί αθλητές και καλοί άνθρωποι”. Έδωσε έτσι πάσα στον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος πριν κόψει την βασιλόπιτα του ΣΕΠΚ, τόνισε για τη σημασία της δουλειάς στις μικρές ηλικίες, καταλήγοντας ότι όλοι οι προπονητές που είχαν επιτυχίες, ξεκίνησαν από εκεί, αναφέροντας το παράδειγμα του πρωταθλητή Ελλάδος, Γιάννη Σφαιρόπουλου. Εξάλλου τιμήθηκαν οι πρώην προπονητές του Κολοσσού.
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (GCC Championship)
Βασίλης Φραγκιάς (Εθνική Κατάρ)
ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ (2ος ΟΜΙΛΟΣ)
Μιχάλης Κουταλιανός (ΑΜΣ Αίολος Αστακού)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ